Amatpersona: Situācija Kirgizstānā sāk stabilizēties

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kirgizstānas dienvidos, kur etniskos nemieros bojā gājuši vismaz 124 cilvēki, novērojamas pirmās stabilizācijas pazīmes, pirmdien apliecināja pagaidu valdības amatpersona.

"Stabilizācijas tendence novērojama Džalalabatā un Suzakas reģionā," žurnālistiem sacīja pagaidu valdības vadītājas vietnieks Azimbeks Beknazarovs.

"Džalalabatā starp uzbeku kopienu, valdības pārstāvjiem un armiju notikušas sarunas, kurās (..) puses vienojās pārtraukt cīņu," viņš sacīja.

"Sarunas Džalalabatā beigušās veiksmīgi," piebilda Kirgizstānas izlūkošanas dienesta vadītāja vietnieks Kubatbeks Baibolovs.

Tomēr neviens nepieminēja valsts dienvidu pilsētu Ošu, kurā joprojām risinās sadursmes starp etniskajiem uzbekiem un kirgīziem.

Saskaņā ar jaunākajiem valdības datiem, kopš ceturtdienas nemieros Džalalabatā un Ošas reģionā dzīvību zaudējuši jau 124 cilvēki un ievainojumus guvuši 1685 cilvēki.

Uzbekistāna apstiprinājusi, ka tās robežu ar Kirgizstānu šķērsojuši desmitiem tūkstoši etnisko uzbeku bēgļu.

Pagaidu valdība, kas nāca pie varas pēc prezidenta gāšanas aprīļa sākumā notikušajos nemieros, līdz šim nesekmīgi centusies apspiest valstī arvien pieaugošo vardarbību.

Valdība izdevusi atļauju policijai un armijai šaut uz nekārtību izraisītājiem, iesaistījusi visus drošības spēku rezervistus, kā arī lūgusi Krievijai militāro palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu