Chrysler tirdzniecība ASV sasniedz četru gadu rekordu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV autobūves kompānija «Chrysler» šā gada martā valstī pārdevusi 121 730 automašīnas, kas ir par 34% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts otrdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Tādējādi kompānijas automobiļu pārdošanas apjoms ASV sasniedzis augstāko līmeni kopš 2008.gada marta.

Turklāt «Chrysler» automašīnu tirdzniecība gada salīdzinājumā pieaugusi jau 24.mēnesi pēc kārtas, bet desmito mēnesi pēc kārtas izaugsmes temps pārsniedzis 20%.

«Kredītu pieejamība, ekonomiskās situācijas uzlabošanās, spēcīgais pieprasījums un pat augstās degvielas cenas, kas mudina cilvēkus iegādāties jaunākas, krietni ekonomiskākas automašīnas, veicina pārdošanas apjoma pieaugumu,» norāda autoražotājs.

Kā ziņots, «Chrysler» bija spiests lūgt finansiālu palīdzību un īstenot bankrota procedūru, lai pārdzīvotu straujo automašīnu tirdzniecības kritumu ASV 2008.-2009.gada finanšu krīzes laikā.

Itālijas autoražotājs «Fiat» pārņēma «Chrysler» vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

«Fiat» patlaban pieder 58,5% «Chrysler» akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu