Grand Cherokee SRT8 uzstājas Nordšleifē (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chrysler

Nirburgringas Nordšleife ir pēdējā vieta, kur varētu cerēt sastap lielizmēra apvidnieku, tomēr tieši leģendāro sacīkšu trasi Chrysler izvēlējušies, lai salīdzinātu Jeep Grand Cherokee SRT8 ar citiem kaut cik līdzīgiem lieljaudas auto.

Testa braucienā Jeep Grand Cherokee SRT8 ar pieredzējušo vācu sportisti un TV personību Sabīni Šmicu (viņa vairākkārt ir piedalījusies arī britu raidījuma Top Gear veidošanā) pie stūres 20 kilometrus garo Nordšleifes apli spējis veikt 8 minūtēs un 49 sekundēs.

Tas ir par 25 sekundēm lēnāk nekā 555 zirgspēkus spēcīgais BMW X6 M. Patiesībā jau korektāk būtu amerikāņa sniegumu salīdzināt ar kādu Mercedes-Benz AMG apvidnieku vai BMW X5 M, taču šie auto Nirburgingā nav testēti, norāda Motor.ru.

Jeep Grand Cherokee SRT8 ir apgādāts ar 6,4 litru V8 HEMI motoru, kurš attīsta 470 ZS un 630 Nm, sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un adaptīvo balstiekārtu.

Līdz simtam šādi ekipētais Grand Cherokee spēj paātrināties piecās sekundēs, bet 160 km/h sasniedz un pēc tam pilnībā apstājas 16 sekundēs. Auto maksimālais ātrums ir 250 kilometri stundā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu