Pagaidām nav aizdomās turēto par draudiem Lato Lapsam (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policija joprojām turpina izmeklēšanu 2010.gada rudenī sāktajā kriminālprocesā par draudiem žurnālistam Lato Lapsam. Citu informāciju policija pagaidām nesniedz, tostarp kāda pašlaik ir versija par noziegumu.

Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse pastāstīja, ka izmeklēšana joprojām turpinoties un aizdomās turēto pašlaik nav. Lieta tiek izmeklēta Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldē.

Pats portālā «pietiek.com» pašreiz strādājošais žurnālists nebija runīgs, jo «šīs nav viņa labākās atmiņas».

Pēc Lapsas domām, draudētāji bija rīkojušies augstākā mērā profesionāli un nebija pieļāvuši nekādas kļūdas, kas policijai ļautu noskaidrot viņus un pasūtītāju. «Cik zinu, policija paveica patiešām milzīgu darbu, ko varu vērtēt augstākā mērā atzinīgi, un kriminālprocess joprojām nav izbeigts,» norādīja žurnālists.

Jau ziņots, ka Valsts policija kriminālprocesu sāka 2010.gada rudenī.

Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» iepriekš vēstīja, ka Lapsam 2010.gada septembra sākumā izteikti draudi. Lapsa apstiprinājis, ka viņš vērsās ar iesniegumu Drošības policijā par draudiem, kas viņam izteikti attiecībā uz viņa ģimenes locekļiem, konkrēti, māsu un viņas bērniem.

«Man ir izteikti ļoti skaidri draudi par to, ka līdz 3.oktobrim man ir jāpārtrauc žurnālistiskā darbība un nekavējoties jāslēdz tās interneta lapas, ko esmu uzturējis pēdējā laikā,» toreiz paziņoja žurnālists.

Lapsa līdz tam bija laidis klajā grāmatu par toreizējo Rīgas vicemēru Aināru Šleseru un izveidojis interneta vietnes, kur publicēja informāciju par Ventspils mēru Aivaru Lembergu un viņa ģimeni.

Aģentūra BNS arī ziņoja, ka pagājušajā ceturtdienā pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji nodarīja miesas bojājumus portāla «kompromat.lv» žurnālistam Leonīdam Jākabsonam.

Policijai lietā pašlaik ir divas pamatversijas – uzbrukums Jākobsonam saistīts ar viņa profesionālo darbību vai ar personīgiem motīviem. Tomēr pamatā policija strādā ar pirmo versiju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu