Saeimas komisija Jākobsona lietā iztaujās policijas šefu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija jau otrdien par žurnālista Leonīda Jākobsona lietas izmeklēšanas gaitu iztaujās Valsts policijas šefu Intu Ķuzi, kā arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Edmundu Demiteru, apliecināja komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība).

Komisijas vadītāja atzina, ka amatpersonas nolemts aicināt uz komisiju pēc medijos izskanējušās informācijas, kā policija veic izmeklēšanas pasākumus. Mediju sniegtā informācija raisījusi bažas par policijas rīcību.

«Ja līdz šim man bija sajūta, ka izmeklēšanas gaitu nevajag pārrunāt, svētdien televīzijas raidījumā izskanēja ziņas, ka, iespējams, kaut kādas izmeklēšanas darbības joprojām nav izdarītas. Gribētos dzirdēt no amatpersonām, kas patiešām notiek. Manī kā komisijas vadītājā radīja satraukumu tas, vai izmeklēšana notiek tik operatīvi, kā mums Iekšlietu ministrijas pārstāvji stāsta. Izskanējušie apgalvojumi raidījumā raisa zināmas bažas,» pastāstīja Mūrniece.

Deputāti vēlējušies uzklausīt iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, taču viņš atrodas atvaļinājumā.

Iepriekš Mūrniece sacīja, ka tiesībsargājošo iestāžu pienākums ir notikušo uzbrukumu žurnālistam izmeklēt ar sevišķu rūpību, ņemot vērā, ka vardarbība pret žurnālistu var būt saistīta ar viņa profesionālo darbību. «Latvija nedrīkst būt valsts, kur žurnālista darbs kļūst bīstams dzīvībai,» uzsvēra komisijas priekšsēdētāja.

Jau vēstīts, ka ceturtdien notika uzbrukums portāla «kompromat.lv» žurnālistam Jākobsonam, kuram savas mājas kāpņu telpā Rīgā uzbruka divi cilvēki, spārdīja kājām un dziļi sagrieza vaigu. Pēc nonākšanas slimnīcā viņš ir veltījis kritiku policijas darbam, tostarp policija neesot interesējusies par videokameru ierakstiem pie mājas, kur varētu būt redzami uzbrucēji.

Latvijas Žurnālistu asociācija ir atzinusi, ka Jākobsona darbības metodes reizēm ir bijušas diezgan diskutablas, taču norādījusi, ka saskaņā ar preses likumu personām, kuras uzskata, ka viņu gods un cieņa ir aizskarti, ir tiesības prasīt gandarījumu likumā noteiktā kārtībā. Kā prioritāru LŽA aicināja izvirzīt versiju, vai uzbrukums ir saistīts ar žurnālista profesionālo darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu