Cietušais žurnālists pagaidām nesadarbosies ar policiju (178)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Facebook.com

Policijas attieksmes dēļ no uzbrukuma cietušais portāla «kompromat.lv» žurnālists Leonīds Jākobsons pašlaik nesadarbosies ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Jākobsons pacentīšoties nozust

Jākobsons, kuram uzbruka kāpņutelpā 29. martā, sacīja, ka tuvākajā laikā norobežosies no publiskiem paziņojumiem.

«Tuvākajā laikā pacentīšos nozust, mani vienkārši neatradīs. Negribu teikt, ka braukšu prom no Latvijas, bet būšu mazāk pieejams. Es turpināšu strādāt, bet negribu, lai informācija par manu privāto dzīvi parādās uz āru. Es neesmu publiska persona, neesmu pie tā pieradis,» uzsvēra žurnālists.

Policija ņirgājoties par viņa ģimeni

Pēc viņa teiktā, policija turpina ņirgāties par viņu un viņa ģimeni.

«Policija nevēlas un negrib nodarboties ar manu drošību, viņi nodarbosies tikai ar manu iznīcināšanu,» tiesībsargājošo iestāžu rīcību kritizēja Jākobsons. Viņš atsaucās uz izteikumiem, ka liktenīgajā dienā viņš pats esot sevi sašāvis, kā arī incidentu slimnīcas palātā, ka policisti par viņu ņirgājušies.

Policija veic pārbaudi

Jākobsons iepriekš ar īsziņas starpniecību Latvijas Radio 4 pavēstījis, ka «četri policisti spēlē spēles un skatās filmas manā palātā. (..) Viņi ņirgājas. Saka, ka [Rīgas domes priekšsēdētājs Nils] Ušakovs ir labs mērs un politiķis.»

Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse teica, ka Valsts policijas Iekšējās drošības birojā, pamatojoties uz žurnālista sniegtajiem faktiem, par iespējamo ņirgāšanos ir sākta pārbaude, taču tā nav dienesta pārbaude kā izskanējis iepriekš.

Policija pārbaudi plāno pabeigt pēc iespējas īsākā laikā.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis pavēstīja, ka pagaidām izpaužamu jaunumu plašsaziņas līdzekļiem lietā par uzbrukumu žurnālistam nav.

Ar nazi sakropļo seju

Jau ziņots, ka Jākobsonam uzbruka viņa dzīvojamās mājas kāpņu telpā Rīgā. Noziedznieki Jākobsonam ar nazi sakropļoja seju un metās bēgt.

Komentāri (178)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu