Lūša un Semjonovas vārdi uz īpašas Londonas metro kartes (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Olimpisko leģendu - šķēpmetēja Jāņa Lūša un basketbolistes Uļjanas Semjonovas vārdos būs nodēvētas divas no 361 stacijām īpašā Londonas metro kartē, kas laista klajā par godu 2012. gada olimpiskajām spēlēm, vēsta britu izdevuma «The Independent» interneta versija.

Jāņa Lūša vārdu ieguvusi Ruislipa, savukārt Uļjanas Semjonovas vārdu - Centrālā Finčlija. Visām Londonas metro stacijām īpašajās kartēs piešķirti slavenu sportistu vārdi aizvietojot tos ar oriģinālajiem staciju nosaukumiem ierastajās līnijās. Oksfordas cirks pārdēvēts Īena Torpa vārdā, Padingtona kļuvusi par Lionelu Mesi, Oldgeita pārmantojusi Džeses Ovena, bet Viktorija - Useina Bolta vārdus.

Kartes veidotāji radniecīgu sporta veidu un to disciplīnu pārstāvjus novietojuši vienā maršrutā. «Jānis Lūsis» atrodas starp «Rutu Fuksu» un «Juriju Sedihu», savukārt «Uļjana Semjonova» - starp «Arvīdu Saboni» un «Čerilu Milleri», lai bet pēc «Uļjanas Semjonovas» ir atzars uz «Bilu Raselu».

Lūsim pieder visu kalumu olimpisko godalgu komplekts, savukārt Semjonova ir divkārtēja olimpiskā čempione.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu