Tiesās bin Ladena daudzās atraitnes un divas meitas (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas tiesa nākampirmdien, 2.aprīlī, oficiāli izvirzīs apsūdzības, kas saistītas ar nelegālu iebraukšanu un uzturēšanos valstī, starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» ilggadējā vadītāja Osamas bin Ladena trim atraitnēm un divām pieaugušajām meitām, pirmdien paziņoja viņu advokāts Muhammads Āmirs.

«Tiesa 2.aprīlī noformulēs apsūdzības pret pieciem ģimenes locekļiem,» viņš pavēstīja un paskaidroja, ka apsūdzības saistītas ar nelegālu ierašanos un uzturēšanos Pakistānas teritorijā. Ties pirmdien visām sievietēm izsniedza apsūdzības raksta kopijas.

Bin Ladena divas atraitnes no Saūda Arābijas un viena sieva no Jemenas un viņu meitas atrodas Pakistānas varas iestāžu uzraudzībā kopš pagājušā gada 2.maija, kad savulaik visvairāk meklēto teroristu pasaulē nogalināja ASV karaflotes specvienības SEAL operācijā Pakistānas pilsētā Abotabadā, kur viņš bija dzīvojis vairākus gadus.

Operācijas gaitā tika aizturētas trīs bin Ladena sievas un deviņi bērni un mazbērni, kas atradās šajā kompleksā. Pašlaik viņus apsargā Pakistānas izlūkdienests ISI.

Pakistāna vienmēr uzsvērusi, ka pieskatīs bin Ladena ģimeni, līdz varēs tās locekļus izraidīt uz viņu dzimteni.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu