Deputāti pieļauj LR un LTV apvienošanu (46)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti uzskata, ka ir iespējams apvienot Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīziju (LTV). Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis sacīja, ka frakcijās šis jautājums esot apspriests ar Latvijas Radio ģenerāldirektoru Dzintri Kolātu, kurš uzskatot, ka apvienošana esot paveicama. Tomēr esot daudz neskaidru jautājumu par finansēm, funkcijām un vadību.

Arī bijušais komisijas priekšsēdētājs, deputāts Oskars Kastēns (LPP/LC) ir pozitīvi noskaņots par sabiedrisko mediju apvienošanu. Viņaprāt, apvienojot LR un LTV ir iespējams ietaupīt līdzekļus. Taču pirms Saeimā tiks spriests par šo jautājumu, būtu nepieciešams, lai par apvienošanās principiem vienotos LR un LTV vadība. Kastēns uzskata, ka liela daļa deputātu atbalstītu apvienošanu, jo tas ir pragmatisks solis, kas vērsts uz līdzekļu taupīšanu. Taču vispirms jāvienojas sabiedrisko mediju vadībām ar Nacionālo radio un televīzijas uzraudzības padomi (NRTP).

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) parlamenta frakcijām un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai ir pārsūtījis Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) vēstuli, kurā Saeima kā NRTP pārraugošā institūcija tiek aicināta uzdot NRTP līdz šā gada 1.jūlijam sagatavot un iesniegt ekonomiski pamatotu sabiedrisko mediju apvienošanas un izdevumu optimizācijas plānu.

Daudze uzskata, ka šajā jautājumā būtisks ir atbildīgās - Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu - komisijas viedoklis.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene (JL) apliecināja, ka komisija šo vēstuli skatīs kādā no nākamās nedēļas sēdēm.

Vēstulē premjers norāda, ka saņēmis vairākus apliecinājumus tam, ka LTV un LR uzkrāto parādu un finansiālo grūtību dēļ var nonākt reālas maksātnespējas priekšā.

Ministru prezidents brīdina: ja netiks veikti nopietni optimizācijas pasākumi, sabiedriskajiem medijiem var nākties pārtraukt darbību, informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Ministru prezidents parlamentu informē, ka valdība ir radusi īstermiņa risinājumu sabiedrisko raidorganizāciju finansiālo problēmu risināšanai. Kā ziņots, 8.maija Ministru kabineta sēdē ir pieņemts lēmums par papildu finansējuma piešķiršanu LR 400 000 latu apmērā un LTV viena miljona latu apmērā, kas uz laiku atvieglo uzņēmumu finansiālās problēmas.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu