Saeimas komisija pārrunās izmaiņas Latvijas Radio darbā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien pārrunās izmaiņas Latvijas Radio darbībā, ņemot vērā raidorganizācijas budžeta samazinājumu, informēja Saeimas Preses dienests.

Plānots, ka Saeimas komisijas sēdē piedalīsies Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) priekšsēdētājs Ābrams Kleckins un NRTVP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Tāpat plānots, ka komisijā piedalīsies arī četru radio programmu direktori - "Latvijas Radio 1" direktore Inese Matjušonoka, "Latvijas Radio 2" direktors Armīns Ronis, "Latvijas Radio 3 - Klasika" direktore Gunda Vaivode un "Latvijas Radio 4 - Doma laukums" direktore Ilona Madesova.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde notiks šodien plkst.10.

Kā ziņots, aprīļa beigās valdība pēc vairāku stundu diskusijām ir panākusi vienošanos par šā gada valsts budžeta grozījumu rāmi.

Valdība vienojusies, ka tiek veikts izdevumu samazinājums par 40%, izņēmums gan būšot veselības, izglītības, tieslietu un iekšlietu jomas, kuru pārstāvošajām ministrijām netiks piemērots 40% izdevumu samazinājums.

Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas budžeti saruks par 2,23 miljoniem latu, un sabiedriskajām raidorganizācijām kopumā atvēlēti deviņi miljoni latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu