Latvijas Radio saziedoti Ls 14 411 (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Radio līdz aprīlim no ziedojumu konta un ziedojumu tālruņa saņēmis 14 411 latus, informēja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Vasermane. No ziedojumiem saņemtās naudas Latvijas Radio vajadzībām izlietots 3971 lats.

Vasermane stāstīja, ka lielākā daļa no saņemto ziedojumu summas izmantota Latvijas Radioteātra iestudējumam "Pūcesbērna brīnumainie piedzīvojumi Staļinijā", kas pirms neilga laika bija dzirdams Latvijas Radio 1.programmā. Pārējie finanšu līdzekļi izmantoti degvielas iegādei, tehnisko materiālu iegādei un citiem saimnieciskajiem izdevumiem.

Ziedojumu vākšanu Latvijas Radio sāka šā gada februārī, kad tika atvērts Latvijas Radio ziedojumu konts un tālrunis. Latvijas Radio ziedojumu konts LV07UNLA0050012990771 ir atvērts "SEB bankā", un ziedojumu var ieskaitīt kontā ar maksājuma norādi - "Latvijas Radio sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai".

Ziedotājs maksājumu uzdevumu var papildināt, norādot, kam konkrēti nauda tiek ziedota - Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 3, Latvijas Radio 4, Latvijas Radio 5 jeb "Radio Naba", Radio korim vai Radioteātrim.

Savukārt, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006786, ir iespējams ziedot vienu latu sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai.

Latvijas Radio ir izstrādājis ziedojumu nolikumu un izveidojis īpašu komisiju, kas kontrolē saņemto ziedojumu izlietojumu. Ziedojumu komisijas priekšsēdētājs ir Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, un komisijā darbojas arī visu Latvijas Radio kanālu vadītāji, Raidījumu ierakstu daļas un Ziņu dienesta pārstāvji.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu