Nopludināts epasts: bin Ladenu neapglabāja jūrā (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hakeru apvienības «Anonymous» nopludinātie «ēnu CIP» jeb «Stratfor» epasti liek domāt, ka meklētais terorists Osama bin Ladens pēc likvidēšanas nevis tika apglabāts jūrā, kā oficiāli apgalvoja ASV, bet gan nosūtīts kremēšanai uz Amerikas Savienotajām Valstīm, ziņo «Daily Mail».

ASV informācijas stratēģiskās analīzes uzņēmuma «Stratfor» darbinieku epastos teikts, ka teroristu viņa mājā Pakistānā nošāvuši ASV jūras kājnieku specvienības dalībnieki un viņa mirstīgās atliekas nogādātas Amerikas Savienotajās Valstīs, kur vēlāk kremētas. Šī informācija ir pretrunā oficiālajai ASV versijai, ka bin Ladens īsi pēc nogalināšanas tika nogādāts uz kuģa «Carl Vinson», kur viņam veikta sekcija un viņš saskaņā ar islāma tradīcijām apbedīts jūrā.

Kādā epastā «Stratfor» viceprezidents Freds Bertons apšauba oficiālo Baltā nama versiju. Viņš apgalvo, ka bin Ladena mirstīgās atliekas ar Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) lidmašīnu tika nogādātas ASV, Doverā un pēcāk nosūtītas uz bruņoto spēku Patoloģijas institūtu Merilendā, kurš četrus mēnešus vēlāk tika slēgts.

Starptautiskā hakeru apvienība apgalvo, ka tās rīcībā nonākuši 2,7 miljoni «Stratfor» epastu, kuri satur nozīmīgu informāciju.

Kompānija «Stratfor», kura ASV slepeno dienestu un valdības uzdevumā nereti nodarbojas ar informācijas analīzi, atzinusi, ka tās epasti tikuši uzlauzti, taču atteikusies komentēt to saturu. «Daži epasti var būt viltoti vai mainīts to saturs, citi var būt autentiski. Mēs nekomentēsim ne vienā, ne otrā gadījumā,» teikts uzņēmuma paziņojumā.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu