Jaunzeme-Grende gatava piedot Lindermanam (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Cilvēkiem vajadzētu citam pret citu izturēties ar sapratni un cieņu, intervijā «Latvijas Avīzei» norāda kultūras ministre Žaneta Jaunzeme- Grende. Viņa arī būtu gatava piedot valodas referenduma iniciatoram Vladimiram Lindermanam, ja vien viņš saprastu savu kļūdu.

Spētu piedot

Latvijas vide šobrīd ir agresīva, un tikai rādot piemēru, ka spējam cienīt otru, var to mainīt, skaidro ministre. Uz jautājumu, vai ministre ciena Vladimiru Lindermanu, «kurš posta Latvijas valsti», Jaunzeme-Grende atbild: «Es viņam spētu piedot, ja viņš saprastu savu kļūdu.»

Jaunzeme-Grende uzskata, ka nav pareizi, ka Latvijā nevar atņemt pilsonību par nelojālu rīcību. Viņa uzskata, ka naturalizācijas jautājumā būtiskākais nav skaitļi, bet tas, lai naturalizācija būtu kvalitatīva.

Par nelojalitāti pilsonība jāatņem

"Jāapspriež arī jautājums, vai tie, kas izrāda klaju nelojalitāti un naidu valstij, ir cienīgi būt tās pilsoņi. Piemēram, tie, kas nosauc latviešu valodu par "suņu valodu"," pauž ministre. "No morāles viedokļa skaidrs, ka šādi cilvēki nav lojāli valstij, bet no juridiskā viedokļa viņiem pilsonību šobrīd nevar atņemt. Tas nav pareizi,» turpina ministre.

Savukārt jautāta, vai notikušais referendums nav jāsaprot kā cīņa par varu, ministre aicināja vairāk runāt par mieru. Viņa citēja UNESCO uzstādījumu - kopš cilvēki karo, ir vairāk jārunā par mieru.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu