Krievija pārmet ASV jaukšanos tās vēlēšanu procesā (50)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Krievija ceturtdien pārmetusi Savienotajām Valstīm mēģinājumu ietekmēt svētdien gaidāmo vēlēšanu procesu, sniedzot finansējumu opozīcijas organizācijām.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs veltīja Vašingtonai iznīcinošu kritiku, paziņojot, ka ASV seko Aukstā kara stereotipiem un mēģina noniecināt Krieviju.

«Dienas, kad Krievijai varēja lasīt lekcijas vai sprediķot, ir beigušās,» intervijā valdības laikrakstam «Rossijskaja Gazeta» uzsvēra Lavrovs.

«Mūs amerikāņu partneri to ļoti labi saprot, bet Vašingtonā joprojām vērojama pagātnes pieejas inerce un stereotipi,» viņš piebilda.

«Mēs stingri atbildam (..) mēģinājumiem ietekmēt politisko un vēlēšanu procesu Krievijā, tostarp, finansējot pilsoniskās sabiedrības grupas,» paziņoja ministrs.

Līdzīgas apsūdzības Vašingtonas virzienā raidījis arī Krievijas premjerministrs un prezidenta amata kandidāts Vladimirs Putins, kurš ar svētdienas vēlēšanām, visticamāk, atgriezīsies valsta galvas amatā.

Jau ziņots, ka Maskava izvērsusi kampaņu pret Krievijas neatkarīgo vēlēšanu novērotāju organizāciju «Golos», kas atklāti saņēma finansējumu no Rietumiem.

Putins jau agrāk ir apsūdzējis ASV Valsts departamentu par kūdīšanu uz ielu protestiem, kas pāršalca Maskavu pēc pretrunīgi vērtētajām parlamenta vēlēšanām pērnā gada decembrī, un ir pārauguši protestos pret Putina gaidāmo atgriešanos prezidenta krēslā.

Intervijā «Rossijskaja Gazeta» Lavrovs norādīja, ka ASV pastāv stigri likumi, kas aizliedz ārvalstniekiem finansēt vēlēšanu kampaņas, un arī Krievija varētu grozīt savus likumus, lai garantētu, ka līdzīgi ierobežojumi attiecas uz tādām organizācijām kā «Golos».

Ministrs atzīmēja, ka Krievijas likumdošanai «ir jāpanāk šie demokrātiskie standarti».

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu