Bezmaksas latviešu valodas kursiem pieteikušies 300 daugavpilieši (30)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Daugavpils domes priekšsēdētājas vietnieks Vitālijs Azarevičs tikās ar Izglītības pārvaldes un Finanšu nodaļas speciālistiem, lai apspriestu latviešu valodas bezmaksas kursu organizēšanas iespējas Daugavpils iedzīvotājiem.

To, ka pašvaldībai jāveltī liela uzmanība latviešu valodas mācīšanai pilsētniekiem, pēc referenduma paziņoja domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Pašlaik dome meklē kursu finansēšanas iespējas. Valsts šādas iniciatīvas vairs neatbalsta, izņēmums ir tikai Nodarbinātības valsts aģentūras programmas.

Kā teica V. Azarevičs, interese par bezmaksas kursiem ir ļoti liela. Jau pašlaik ir reģistrējušies 300 cilvēki, kuri vēlas mācīties latviešu valodu. Nokomplektētas 15 grupas, kuras nodarbosies skolās dažādos pilsētas mikrorajonos. Ieplānoti trīs mācību līmeņi. Kursi varētu sākt darboties jau 15. martā, kad domes deputāti būs apstiprinājuši tāmi.

Vērtējot pirmos rezultātus, varēs runāt par mācību turpināšanu, ja tās būs pieprasītas.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu