Pakistānā nojaukts ēku komplekss, kurā dzīvoja bin Ladens (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas ziemeļrietumu pilsētā Abotabadā pirmdien tika nojaukts ēku komplekss, kur bija dzīvojis un pagājušā gada maijā tika nogalināts teroristu tīkla «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens.

Buldozeri pirmdien nojauca trīsstāvu ēku, atstājot neskartu tikai kompleksa ārējo mūri, un drošības spēki apstiprināja, ka nojaukšana ir pabeigta.

«Mēs ēkā neko neatradām. Visu jau bija aizvākuši izmeklēšanas eksperti,» sacīja drošības spēku amatpersona.

Ēku kompleksa nojaukšana sākās sestdienas vakarā. Kompleksa teritoriju aplenca armija un policija, lai neļautu tā tiešā tuvumā piekļūt žurnālistiem un citiem ziņkārīgajiem.

Pagaidām Pakistānas amatpersonas vēl nav paskaidrojušas, kāpēc ēku komplekss tiek nojaukts, taču viens no iemesliem varētu būt tas, ka pēc bin Ladena nogalināšanas aplūkot šo kompleksu ieradās tūkstošiem cilvēku, tostarp arī bin Ladena ideju atbalstītāji.

Amerikāņi bin Ladena līķi apbedīja jūrā, lai starptautiskā terorista kaps nekļūtu par viņa piemiņas vietu.

Bin Ladens šajā ēku kompleksā tika nogalināts ASV īpašo spēku operācijā pagājušā gada 2.maijā. Pēc tam šo kompleksu apsargāja Pakistānas drošības spēki, ierobežojot žurnālistu piekļūšanu tam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu