Lietuva: Lietuviešiem jārespektē Latvijas referenduma rezultāti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas pilsoņi sestdien notikušajā referendumā pārliecinoši iestājušies par savu valsts valodu, par baltu kultūras spēju pastāvēt un Latvijai ir iemesls lepoties ar šā balsojuma rezultātiem, uzskata Lietuvas ārlietu ministrs Audroņus Ažubalis.

«Tas ir Latvijas valstiskuma sasniegums, ar kuru Latvija var pamatoti lepoties, savukārt mums, lietuviešiem, un visām citām tautām ir pienākums to respektēt,» viņš norādījis.

Pēc ministra teiktā, Latvijas referendums norāda uz pilsoņu uzticību esošajai savas valsts Satversmei, apliecinot, ka latviešu valoda paliek vienīgā valsts valoda, kuras konstitucionālais statuss ir latviešu nacionālās identitātes un valstiskuma pamats.

Vienlaikus Ažubalis uzsvēris, ka Baltijas valstis allaž cienījušas un arī turpmāk kops kultūru un valodu daudzveidību, taču tas nevienam nedod tiesības mēģināt sašķobīt valsts un tautas pamatus - valsts valodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu