Politiķi turpina bīdīt krēslus (93)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krēslu bīdīšana Saeimas komisijās var radīt nesaskaņas valdošās koalīcijas partiju starpā. Premjera pārstāvētā partija "Jaunais laiks" pēc iekļūšanas valdībā tagad vēlas ietekmīgus amatus arī Saeimā, taču pret to iebilst Tautas partija, kurai no vairāku komisiju vadības būtu jāatsakās.

Šodien sadarbības padomes sēdē apspriežot iespējamās izmaiņas Saeimas komisiju vadībā, vienprātības nebija. Diskusijas notika par to, kas turpmāk vadīs Budžeta un finanšu komisiju. Partija Jaunais laiks uzskata, ka šī tik svarīgā joma jāpārrauga premjera partijai.

Solvita Āboltiņa, JL priekšsēdētāja: "Lietderīgāk ir, ka tās partijas pārstāvis, kas vada Finanšu ministriju, vada arī Saeimas finanšu komisiju."

Budžeta un finanšu komisijas vadītāja amatam Jaunais laiks virza Krišjāni Kariņu. Pret to iebilst Tautas partija, norādot, ka līdzšinējais komisijas vadītājs Kārlis Leiškalns ir kompetents un labi veic savus pienākumus.

Mareks Segliņš, tieslietu ministrs (TP): "Neredzu nevienu iemeslu, kādēļ lai TP piekristu un teiktu: jā, mēs Leiškalnu atdodam un ņemam nost. Neredzu nekādu loģiku un argumentāciju."

Jaunais laiks grib izmaiņas arī citās Saeimas komisijās. Latvijas Pirmās partijas pārstāvi Oskaru Kastēnu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja amatā varētu nomainīt Jaunā laika pārstāve Ingrīda Circene, bet šīs komisijas sekretāra - zaļo zemnieku vietā stātos Ina Druviete no Pilsoniskās savienības. Savukārt Aizsardzības un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja biedru, tēvzemieti Juri Dobeli, plānots nomainīt pret Jaunā laika deputātu Ainaru Latkovski.

Augusts Brigmanis, ZZS priekšsēdētājs: "Man nav nekādu problēmu atstāt savu amatu. Par citām komisijām nezinu, jāskatās kontekstā ar profesionalitāti, pieredzi, zināšanām. Ja uzlabojumi būs – kāpēc ne?"

Tomēr izmaiņas atkarīgas no pašām komisijām - ne Saeima, ne koalīcija nevar uzdot veikt izmaiņas komisijas sastāvā.

Māris Grīnblats, TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs: "Ja vajadzīgais balsu skaits būs, tad izmaiņas notiks, ja ne, tad izmaiņas varbūt nenotiks. Tas atkarīgs no katras komisijas atsevišķi."

Tautas partija uzskata, ka izmaiņas komisiju sastāvā nevajadzētu veikt pirms jūnijā gaidāmajām Pašvaldību un Eiropas parlamenta vēlēšanām.

Mareks Segliņš: "Pēc šīm vēlēšanām būs virkne izmaiņu, un tad to var kompleksi skatīt, jo, šobrīd sākot pārbīdes, pēc diviem mēnešiem mums tas būs jādara atkal; tas nav lietderīgi."

Konkrēta vienošanās par Jaunā laika pieteiktajām izmaiņām Saeimas komisiju sastāvā šodien panākta netika un sarunas tiks turpinātas.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu