Jauni rēķinu rekordi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Mamluke;flickr.com/hodge/TVNET karikatūra

Noslēgumam tuvojas akcija «Karstie rēķini». Tās ietvaros esam apkopojuši dārgākos un lētākos apkures un ūdens rēķinus. Pēc tiem var secināt, ka iedzīvotāji par to maksā ļoti atšķirīgas summas. Apkures rēķini mēdz svārstīties no dažiem desmitiem santīmu līdz vairākiem latiem par kvadrātmetru.

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju apkures sezonā par siltumu maksā vidēji no 80 santīmiem līdz latam par kvadrātmetru.

Savukārt renovētajās mājās un jaunajos projektos dzīvojošie, kā arī taupīgie ļaudis apkures izmaksas spēj samazināt pat trīskārši, par vienu kvadrātmetru maksājot pat tikai 20 santīmu.

Pēc apkopotās informācijas redzam, ka

visdārgāk par apkuri maksā Garkalnē.

Kādā Upes ielas ēkā par siltumu jāmaksā 2,63 lati par kvadrātmetru. Šo māju apsaimnieko pašvaldības SIA «Garkalnes Komunālserviss».

Nākamie lielākie siltumrēķini fiksēti Ikšķilē. Tur Stacijas ielā iedzīvotāji par apkuri maksāja 2,40 un 2,33 latus par kvadrātmetru.

Dārgākie apkures rēķini

Vislētākā apkure

Savukārt vislētāk par siltumu maksāja mārupieši. Zeltrītu ielā dzīvojošiem apkures rēķins bija tikai 20 santīmu par kvadrātmetru. Ēka ir SIA «Namu apsaimniekošana» pārziņā.

Tikai par santīmu vairāk (21 santīmu par kvadrātmetru) maksāja Rīgā, Visvalža ielā mītošie, kuru māju apsaimnieko SIA «Namīpašums 2000».

Trešais lētākais apkures rēķins saņemts no Liepājas, kur Ugāles ielas iedzīvotāji par siltumu maksāja tikai 31 santīmu. Māju pārvalda DzĪB «Ugāles 1».

Lētākā apkure

Dārgākā ūdens uzsildīšana

Projekta «Karstie rēķini» ietvaros apkopoti arī dati par dārgāko ūdens uzsildīšanu.

Visvairāk, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, par silto ūdeni maksāja Liepājā, Vītolu ielā, Rīgā, Eksporta ielā, kā arī Jūrmalā, Emīla Dārziņa ielā dzīvojošie.

Kādam liepājniekam par ūdens uzsildīšanu jāmaksā 25 lati.

Arī daudziem citiem par ūdens uzsildīšanu jāmaksā vairāk nekā desmit latu.

Dārgākā ūdens uzsildīšana

Savukārt, rēķinot uz kvadrātmetru, visvairāk par ūdens uzsildīšanu jāmaksā Liepājā, Siguldas ielā, Rīgā, Dzeņu ielā un Dzirnavu ielā mītošajiem.

Visdārgākā maksa par kubikmetra ūdens uzsildīšanu ir 9,05 lati.

Dārgākā ūdens uzsildīšana 1

Vēlies uzzināt, vai nepārmaksā par siltumu?

Ja arī Tu vēlies noskaidrot, vai nepārmaksā par apkuri un silto ūdeni, lūdzam vēl līdz 15.februārim iesūtīt rēķinus par janvāri.

Atrodi janvāra rēķinu, kuros redzama mājas adrese, dzīvokļa platība un maksa par apkuri un silto ūdeni. Ja zini, pieraksti arī mājas siltumenerģijas piegādātāju un sūti mums.

Rēķinus vari nosūtīt trīs dažādos veidos:

- uz e-pasta adresi karstierekini@karstierekini.lv ;

- mājas lapā www.karstierekini.lv (spiežot pogu «Sūtīt rēķinu»);

- pa pastu - akcijai «Karstie rēķini» Lomonosova ielā 1a, Rīga, Latvija, LV-1019.

Apkopotie dati redzami un salīdzināmi speciālā, viegli pārskatāmā kartē.

Karsto rēķinu karte

Projektā iesaistījies ne tikai TVNET, bet arī Latvijas radio, TV3, «Diena», draugiem.lv, pilsēta24.lv, «Socmap» un «RE:BALTICA».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu