Islāmisti aicina musulmaņus un arābus boikotēt Krievijas un Ķīnas preces

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jordānijas islāmisti svētdien aicinājuši musulmaņus un arābus boikotēt Krievijas un Ķīnas preces, protestējot pret to, ka abas šīs valstis bloķējušas ANO Drošības padomes rezolūciju Sīrijas jautājumā, kurā prezidenta Bašara al Asada režīmam tika izteikta prasība pārtraukt mēģinājumus ar varu apspiest opozīciju.

«Ar šo veto Krievija un Ķīna parādījušas, ka piedalās Sīrijas tautas slepkavošanā,» Musulmaņu brālības interneta vietnē raksta šīs organizācijas līderis Hamams Saīds. «Visiem musulmaņiem un arābiem būtu jāboikotē Krievijas un Ķīnas preces, lai atbalstītu Sīrijas tautu, kas pieprasa brīvību un cilvēka cienīgu attieksmi. Šis veto vērsts pret visiem musulmaņiem un arābiem.»

Pēc viņa sacītā, Sīrijas režīma represijas, kurās saskaņā ar cilvēktiesību organizāciju ziņām kopš pagājušā gada marta zaudējuši dzīvību vairāk nekā 6000 cilvēki, var vērtēt kā «gandrīz vai briesmīgākās mūslaiku vēsturē».

Maskava un Pekina sestdien bloķēja Eiropas valstu un Arābu līgas piedāvāto rezolūcijas projektu, izmantojot savas veto tiesības, lai gan pārējie 13 Drošības padomes locekļi nobalsoja par šo dokumentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu