Kas ir elektrostress? (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mēs arvien vairāk apzināmies elektromagnētiskā starojuma negatīvo ietekmi uz cilvēka organismu. Saules gaismas ultravioleto staru un rentgenstaru jonizējošās iedarbības sekas jau ir labi zināmas.

Īpaši jāpiemin katodstaru elektrolampas televizoros un datoru monitoros, jo to tuvumā daudz laika pavada gan bērni, gan pieaugušie. Jācenšas sēdēt pēc iespējas tālāk no ekrāna. Pārnēsājamos datorus nevajadzētu turēt uz ceļiem, jo šādi mēs nonākam tiešā kontaktā ar elektrisko ķēdi. Jonizatoru radītajam elektromagnētiskajam laukam ir īpaši liels darbības rādiuss, tālab nav ieteicams turēt tos guļamistabā.

Mēs dzīvojam elektrisko procesu "kokteiļa" vidū. Visur mūs apņem un caurstrāvo radio, TV un mikroviļņi. Uz Zemes nav palicis daudz vietu, kur mēs būtu no tā pasargāti. Satelītu sakari acumirklī savieno kontinentus, un mēs varam kontaktēties ar cilvēkiem otrā pasaules malā. Bet tam ir sava cena. Jaunākie pētījumi mobilo tālruņu lietošanas jomā rāda, ka bieža to izmantošana nepaliek bez sekām. Ikdienā lietojamo elektroierīču starojums tiek uzskatīts par riska faktoru saslimstībā ar dažāda veida ļaundabīgajiem audzējiem, alerģijām, Parkinsona un Alcheimera slimību, kataraktu, mialģisko encefalomielītu un pat pilnīgu imūnsistēmas disfunkciju.

Mēs esam kļuvuši tik atkarīgi no elektroierīcēm un komunikācijas tehnoloģijām, ka, pat apzinoties starojuma kaitīgo ietekmi, negribam un nespējam bez tām dzīvot. Tālab vajadzētu ievērot elementārus drošības noteikumus. Piemēram, nevajadzētu segties ar elektrisko segu; ja tomēr bez tās nevar iztikt, pirms iešanas pie miera tā jāatvieno no tīkla. Arī ūdensgultas ir saistītas ar elektrisko strāvu; no fen šui mācības viedokļa te izpaužas uguns un ūdens elementu konflikts.

No visām mājas elektroierīcēm potenciāli viskaitīgākās ir mikroviļņu krāsnis, tādēļ to lietošanā nepieciešama piesardzība. To radītais zemas frekvences starojums ir tik spēcīgs, ka ir cēlonis bērnu saslimstībai ar limfātiskās sistēmas audzējiem. Nav ieteicamas arī grīdas vai griestu apkures sistēmas, tās var izraisīt elektromagnētiskās kastes efektu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu