Nākamnedēļ nosauks planētas ātrāko hibrīdu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Interneta vietnē Youtube ir ievietots video, ar kuru tiek pieteiktas sacensības, kas noteiks planētas dinamiskāko hibrīdauto. Sacensības rezultātus plānots publiskot nākampirmdien – 23.janvārī.

Kas ir sacensību organizētājs, nav zināms, un nav zināms arī, kādi hibrīdauto sacensībās piedalīsies. Tikmēr tīmekļa izdevums Carscoop vēsta, ka preses relīze ar atsauci uz video, kurā centrālā loma atvēlēta Porsche Panamera S Hybrid, nākusi no Infiniti mārketinga kabinetiem.

Infiniti M35h
Infiniti M35h Foto: Infiniti

Tādējādi pastāv iespēja, ka spēkiem mērosies augstāk minētais Porsche hibrīds un Infiniti M35h, kurš pērn septembrī iekļuva Ginesa rekordu grāmatā, kā planētas dinamiskākais hibrīdauto – sedans ceturtdaļjūdzes (402 metri) dragreisa distanci spēja nobraukt 13,9 sekundēs. Finiša līnijas šķērsošanas brīdī automobiļa ātrums bija 165,61 kilometrs stundā.

Infiniti M35h ir apgādāts ar sešu cilindru 3,5 litru benzīna motoru un elektromotoru, kuri attiecīgi attīsta 306 un 68 zirgspēkus. Būdams aprīkots ar septiņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, auto spēj 100 km/h no vietas sasniegt 5,5 sekundēs.

Panamera S Hybrid tikmēr ir aprīkots ar 3 litru V6 kompresordzinēju, kurš attīsta 333 zirgspēkus, un 47 ZS spēcīgu elektromotoru (kopējā jauda - 380 ZS). Šajā auto vilkme dzenošajiem riteņiem tiek novadīta caur astoņu pakāpju automātu, un oficiālais paātrinājuma cipars ir 6 sekundes līdz simtam.

Porsche Panamera S Hybrid
Porsche Panamera S Hybrid Foto: Porsche

Iespējams, abu ražotāju starpā ir bijušas kādas domstarpības, kurš patiesībā ir ātrākais hibrīdauto, un tādēļ tiek rīkots šāds duelis. Katrā ziņā atrisinājums ilgi nav jāgaida – tikai trīs dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu