Demogrāfs: situācija Latvijā ir sliktāka, nekā bija domāts (171)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautas skaitīšanas rezultāti atklāj, ka situācija Latvijā ir sliktāka, nekā bija domāts, jo bērnu skaits ir vismaz divreiz mazāks par pensionāru skaitu, stāstīja demogrāfs Ilmārs Mežs.

Tas, ka iedzīvotāju skaits tomēr pārsniedz divus miljonus, sabiedrību pat nedaudz psiholoģiski maldina, tomēr situācija ir ļoti nopietna un valdībai vajadzētu jauno ģimeņu atbalstam katru gadu novirzīt par 100 miljoniem latu vairāk nekā patlaban, kā to dara Igaunija.

Demogrāfs cer, ka tautas skaitīšanas rezultāts dos grūdienu situācijas uzlabošanai, citādi Latvija pārvēršas par pansionātu. Viņš arī piebilda, ka tautas skaitīšanā desmitā daļa iedzīvotāju tika «pieskaitīta» no reģistriem, nevis tika satikti klātienē.

Kā ziņots, Latvijas iedzīvotāju skaits 2011.gada 1.martā bija 2 067 887, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) 2011.gadā veiktās tautas skaitīšanas provizoriskie dati.

Latvijas iedzīvotāju skaits kopš 2000.gada tautas skaitīšanas samazinājies par 13% jeb aptuveni 309 000 cilvēku. Iepriekšējā 2000.gada tautas skaitīšanā Latvijā tika reģistrēti 2 377 385 iedzīvotāji.

Komentāri (171)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu