Circene: kampaņa par ātro palīdzību jau devusi rezultātus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirms pāris nedēļām sāktā Veselības ministrijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sāktā kampaņa, lai popularizētu Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 un samazinātu nepamatotu ātrās palīdzības izsaukumu skaitu, jau ir devusi pirmos rezultātus, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Sastrēgumstunda» sacīja veselības ministre Ingrīda Circene.

«Klips [televīzijā] jau ir panācis diezgan būtisku, redzamu rezultātu, jo neatliekamās palīdzības izsaukumu skaits ir samazinājies par 50-100 izsaukumiem dienā. Attiecīgi uz [ģimenes ārstu] telefonu, lai saņemtu konsultāciju, darba dienās ir 50-100 papildus zvanu un brīvdienās - 100 līdz 200,» informēja Circene.

Jau vēstīts, ka NMPD un Veselības ministrija janvārī sākusi kampaņu « Jūties švaki - ne vienmēr ir tik traki!», lai skaidrotu, kādos gadījumos jāsauc ātrā palīdzība un kādos gadījumos tomēr jāvēršas pie ģimenes ārsta.

NMPD aptaujā secinājis, ka liela daļa nepamatoto izsaukumu veidojas tāpēc, ka par ātrās palīdzības saukšanu nav jāmaksā, vai arī tāpēc, ka nav pieejams ģimenes ārsts.

Ziņots arī, ka pērn maijā darbu sāka ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis, kura numurs ir 66016001. Pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi padomus sniedz darba dienās no plkst.18 līdz plkst.8 no rīta, bet brīvdienās un svētku dienās - visu diennakti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu