Trešdien: Vai sievietes nospiež vīriešus? (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pensionārs Juris sūkstās, ka sievietes lien tur, kur nevajag, – viņas ir pat naftas kuģu kapteines un militārpersonas! Elita Drāke paziņo, ka Latvijas vīrieši ir slinki, slimi un garā vāji! Preses pārstāvis Viktors noskalda: pēc 50 gadiem vīrieša gēns būs izzudis!

64 gadus vecais pensionārs Juris pats piezvanīja Dāvidam un sašutumā izkliedza savu neizpratni par to, kurp virzās pasaule! Ko tās vecenes lienot, kur šamās nemaz nav ne vēlamas, ne vajadzīgas?! Sievietes armijā – ak Dievs! Sievietes policistes – vēl ļaunāk! Sieviete – kuģa kapteine?! Viņa uz tankera vada vismaz 40 vīru kolektīvu, bet šie nabaga vīrieši nespējot pat pačurāt kā veči, jo sieviete to, lūk, redzot!

Juris uzskata, ka sievietes misija ir būt žēlsirdīgajai māsai, nolaizīt vīram cirstās brūces, pabarot viņu un bērnus... Sievietei jābūt medmāsiņai, nevis policistei. Arī draudzes mācītāja viņa nedrīkstot būt, jo, raugi, Jēzum bijuši 12 mācekļi, no tiem – nevienas sievietes. Te arī atbilde.

Kungs iet vēl tālāk – viņš liek aizdomāties arī par sieviešu radošajām spējām... Cik daudz ir izcilu gleznotāju sieviešu? Un komponistu, un rakstnieku?

Elita Drāke ar sparu metas attaisnot Jura argumentus. Proti, dāmas ir spiestas būt vīrišķīgas, jo vīrieši visā pasaulē kļuvuši slinki, slimi un garā vāji! Viņa izsaucas: „Ja manā vietā kāds kaut ko izdarītu – es taču ļautu! Bet nevar jau viņi, nevar!”

Tiesa, viņa atzīst, ka sievietes, kuras savu degunu iebāzušas nepārprotami vīrišķīgās nodarbēs, visticamāk, cieš fiasko privātās dzīves sfērā. Tādējādi viņas gūst mierinājumu savam aizvainotajam ego.

Kāda laikraksta vadītājs Viktors sajūsmā berzē rokas, ja kāda sievišķīga būtne kļūst vīrišķīga un realizē sevi stiprā dzimuma jomās. Tas tālab, ka arvien pieaugošais emancipēto dāmu skaits tikai atvieglojot Latvijas vīriešiem dzīvi – ļoti daudzas problēmas, kas večiem būtu jārisina, uzņemas daiļais dzimums!

Runājot par feminismu mūsdienās, Viktors uzsver: tas tiekot uzturēts mākslīgi, jo idejas, ko feministēm reiz vajadzēja panākt, nu ir panāktas un ieviestas dzīvē.

Viktoram piekrīt arī Liene, kura saka: „Viss, kas bija vajadzīgs, ir panākts – es varu doties vēlēt!”

Tiekamies Dāvida bēniņos pl. 22.00 TV5!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu