Notiks skandināvu kultūras festivāls "Nordic Lab"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien (5.06.) Rīgā, "Dirty Deal Cafe", notiks skandināvu kultūras festivāls "Nordic Lab", kas pēc Rīgas dosies uz Tallinu un Viļņu, informēja festivāla rīkotāju pārstāve Laine Zaviļeiska.

Festivāls "Nordic Lab" Baltijas valstu iedzīvotājus iepazīstinās ar skandināvu radošo industriju un kultūru.

"Nordic Lab" Rīgā sāksies "Dirty Deal Cafe" plkst.18 ar islandiešu režisora Baltasara Kormakura veidotās filmas "Baltās nakts kāzas" ("Bruðguminn") seansu. Filma ir mūsdienīgs skata punkts pēc Antona Čehova noveles "Līgavainis" motīviem.

Filma veidota kā melnā komēdija, tās darbība galvenokārt notiek uz mazas saliņas Flatejas, kur savu ikdienu nošķirtībā no galvaspilsētas pavada īslandieši. Katra diena parāda neikdienišķas situācijas Īslandes dabas ainavās, kas skatītājus noved pie nebeidzamiem smiekliem.

Savukārt no plkst.20 "Dirty Deal Cafe" vakaru turpinās norvēģu mākslinieciskais direktors Ojsteins Ulsbergs Bragers, kurš darbojies starptautiskā teātra kolektīvā "Imploding Fictions" Londonā un strādā kā brīvmākslinieks režisors, dramaturgs.

"Nordic Lab" projekta laikā norvēģu mākslinieks pievērsīsies mūsdienīgās skandināvu kinematogrāfijas tematikai. Viņš vadīs lekciju "Raupjš ceļvedis mūsdienīgajā skandināvu kinematogrāfijā un teātrī", kurā fokusēsies uz mūsdienu skandināvu kinematogrāfijas galvenajām iezīmēm, dažādajām tendencēm skandināvu kino un iepazīstinās ar visaizraujošākajiem un neaizmirstamākajiem skandināvu kino režisoriem un to darbiem.

Plkst.22 "Dirty Deal Cafe" notiks koncerts, kurā uzstāsies Islandes grupa "Ruxpin", "Ijo" no Lietuvas, "Oriola" no Latvijas un "DJ Birchess" no Igaunijas.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu