Opozīcija vēlreiz mēģinās panākt Kampara demisiju (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Saeimas opozīcijas frakciju deputāti šodien iesnieguši lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu ekonomikas ministram Artim Kamparam (JL) apstiprināja "Saskaņas centra" (SC) frakcijas deputāts Andrejs Klementjevs.

Lēmumprojektu iesniedza SC, Tautas partijas un LPP/LC frakciju deputāti. Paredzams, ka par Kampara demisiju deputātiem būs jālemj 10.jūnija Saeimas sēdē.

Klementjevs lēmumprojektu parakstījis, jo uzskata, ka ekonomikas ministram būtu jāuzņemas atbildība par lēno ekonomikas izaugsmi Latvijā un arī lielo bezdarbnieku skaitu.

Kampara pārstāvētās partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis aģentūrai LETA sacīja, ka šāda opozīcijas iniciatīva viņu nepārsteidz. "Tā ir vēlme iegūt tribīni pirms vēlēšanām uz labi strādājoša ministra rēķina," sacīja Zaķis.

Savukārt TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis aģentūrai LETA sacīja, ka demisijas pieprasījums ir iespēja pārskatīt visu Ekonomikas ministrijas neizdarīto un labi būšot tas, ka sēdē uz vietas debatēs varēs piedalīties arī pats ministrs.

Kučinskis arī informēja, ka, pēc sākotnējās informācijas, nākamceturtdien plenārsēdes darbā varēs piedalīties visi 50 opozīcijas deputāti, līdz ar to ministra demisija varētu tikt atbalstīta. Arī Saeimas pozīcijā ir 50 deputāti, taču ZZS frakcijas deputāts Leopolds Ozoliņš slimības dēļ ilgstoši nevar piedalīties Saeimas darbā.

Kā ziņots, Saeima šodien, vairākas reizes balsojot, tomēr ar vienas balss pārsvaru noraidīja pieprasījumu ekonomikas ministram Artim Kamparam (JL) par "Parex bankas" līzinga kompānijas pārdošanu.

Minēto pieprasījumu deputāti šodien pārbalsoja trīs reizes. Kā aģentūrai LETA atzina kāds opozīcijas deputāts, viņš ir bijis pilnīgi pārliecināts, ka pieprasījums tiks atbalstīts, jo vakar opozīcijas deputātiem neesot bijis informācijas, ka deputāts Oskars Kastēns (LPP/LC) šodien nepiedalīsies Saeimas darbā.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu