Tiesa izvērtēs kratīšanas pamatotību Naglas mājās (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Lai izvērtētu Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistes Ilzes Naglas dzīvesvietā veiktās kratīšanas pamatotību, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja Sandra Meliņa nolēmusi izprasīt kriminālprocesa materiālus tā dēvētajā Neo krimināllietā, informēja tiesas vadītājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Meliņa arī lūgusi kriminālprocesa virzītājam sniegt viedokli jautājumā par Naglas dzīvesvietā veikto kratīšanu, par kuru sūdzību 14.maijā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā iesniedza žurnāliste, papildināja Sadauskis.

Šo iemeslu dēļ sūdzības izskatīšanas termiņš pagarināts par 30 dienām - līdz jūnija vidum.

Jau ziņots, ka maija sākumā saistībā ar vērienīgo datu noplūdi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas ierosinātajā kriminālprocesā tika veiktas vairākas izmeklēšanas darbības, tostarp aizturēts Latvijas Universitātes pētnieks Ilmārs Poikāns, kurš vēlāk atzina, ka ir mītiskais Neo - persona, kura datus no VID sistēmas ieguvusi un daļu no tiem publiskojusi.

Tika veikta kratīšana žurnālistes Naglas dzīvesvietā un tās laikā izņemts personīgais dators un citi datu nesēji.

Kratīšana žurnālistes mājoklī tika veikta steidzamības kārtībā - to akceptēja Ekonomikas policijā izmeklētā kriminālprocesa uzraudzītāja - Finanšu un ekonomisko noziegumu prokuratūras prokurore Ilona Minajeva, bet nākamajā dienā saskaņā ar likumu kratīšanu sankcionēja arī izmeklēšanas tiesnesis Rinalds Silakalns.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu