Lucavsala un Emīls ir nedalāms lielums jau vairāk nekā desmit gadus, tādēļ biedrības "Lucavsala" vadītājs Emīls Hlevickis turpina cīņu par to, ka rīdziniekiem vajag savu zemes pleķīti, kur iebāzt rokas zemē un būt dabā.

“Kad biju pusaudzis mani vecāki izšķīrās, es muku no mājām, lietoju alkoholu, pamēģināju narkotikas. Pateicoties draugiem es nokļuvu Lucavsalā, tiku pie mazdārziņa. Es saredzēju perspektīvu. Es sāku redzēt jēgu savai dzīvei, ” stāsta biedrības “Lucavsala” vadītājs Emīls Hlevickis, kurš stāv un krīt, deg un salst, kā arī dara visu iespējamo un neiespējamo, lai Lucavsala paliktu kā mazdārziņu teritorija. Viņš ir piemērs, ka būšana dabā un sava burkāna iesēšana un izaudzēšana, dara cilvēku labāku un dod dzīvei jēgu. Tādēļ ir saprotams, ka Emīls aizstāv Lucavsalas un rīdzinieku intereses jau vairākus gadus.

Jaunais vīrietis atceras, ka draugs Jānis sākumā atvedis uz Torņkalna mazdārziņiem, tad uzaicinājis uz ģimenes mazdārziņu forumu.

“Bija atnākusi arī Jumpravsalas biedrības vadītāja Rasma Griņa, kurai, ja nemaldos ir vecākais dārzs Lucavsalā. Viņa mūs jauniešus aizkurināja ar ideju par to, ka Lucavsalā daudz brīvu dārziņu, piedevām vēl ļoti lēti.”

Rasmas aicinājums jauniešus aizķēra un drīz vien Emīls tika pie sava mazdārziņa. Vēl vairāk, viņš kļuva par Lucavsalas eko kopienas koordinatoru, uzlika uz pauzes skolu, jo “jāglābj daba, jāattīsta Lucavsala, jāiet piketos”.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X