13 gadus vecs zēns iekaro Everesta virsotni (12)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

13 gadus vecs amerikāņu zēns sestdien kļuvis par jaunāko cilvēku, kurš uzkāpis pasaules augstākajā kalnā Everestā, teikts paziņojumā viņa interneta vietnē.

Džordans Romero kalna virsotni kopā ar savu tēvu un pamāti sasniedza agrā sestdienas rītā, piepildot savu sapni, kuru loloja kopš deviņu gadu vecuma, kad skolā ieraudzīja sienas gleznojumu ar kalnu.

"Komanda tikko piezvanīja un apstiprināja, ka viņi stāv Everesta kalna virsotnē - pasaules augstākajā punktā. Tagad viņu sapņi ir piepildījušies," teikts paziņojumā. "Ikviens izklausījās neticami laimīgs. Viņi arī pateicās visiem, kas viņus atbalstīja un iedrošināja visa ceļojuma laikā."

Romero vietnē "www.jordanromero.com" savus apsveikumus ievietojuši daudzi atbalstītāji, tomēr ekspedīcija izpelnījusies arī alpīnistu nosodījumu.

Kā norāda daži eksperti, Romero ir pārāk jauns, lai saprastu briesmas, kādas draud kāpējiem Everestā, kurš prasījis ļoti daudzu alpīnistu dzīvības.

Iepriekš Everestā uzkāpušais visjaunākais cilvēks bija Temba Tšeri no Nepālas, kuram virsotni izdevās iekarot 16 gadu vecumā.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu