Pelnu mākoņa dēļ slēgtas vairākas Īrijas un Lielbritānijas lidostas (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vulkānisko pelnu mākoņa dēļ svētdien slēgtas vairākas lidostas Īrijā un Lielbritānijā, ziņo abu valstu varasiestādes. Līdzās virknei mazāku lidostu, svētdien lidojumi ierobežoti gan Mančestras lidostā Anglijas ziemeļrietumos, gan Īrijas galvaspilsētas Dublinas lidostā, kas ir starp 20 noslogotākajām lidostām Eiropā.

Mančestras lidosta un vēl virkne lidostu Lielbritānijā un Īrijā slēgtas no plkst.12 līdz plkst.18 pēc Griničas laika (plkst.15 līdz plkst.21 pēc Latvijas laika).

Lidojumi svētdien šajā pašā laika posmā atcelti Īstmidlendsas, Liverpūles, Līdsas-Bredfordas, Donkasteras lidostās Lielbritānijā.

Savukārt Īrijas lielākā lidosta Dublinā būs slēgta vismaz no plkst.18 svētdienas vakarā līdz plkst.8 pirmdienas rītā pēc Griničas laika (no plkst.21 līdz plkst.11 pēc Latvijas laika). Slaigo, Donegalas un Nokas lidostas tikmēr būs slēgtas vismaz līdz pirmdienas plkst.11 pēc Griničas laika (plkst.15 pēc Latvijas laika), ziņo Īrijas Civilās aviācijas pārvalde.

Reaģējot uz gaisa satiksmes ierobežojumiem, kompānija "Eurostar", kuras pārziņā ir vilcienu satiksme starp kontinentālo Eiropu un Londonu zem Lamanša šauruma, ieviesusi papildu reisus. "Pirmdien paredzēti četri papildu vilcieni," ziņu aģentūrai AFP apstiprināja uzņēmuma pārstāve. "Divi [papildu vilcieni] kursēs no Londonas un Parīzi un divi no Parīzes uz Londonu. Jau tā vilcieni ir ārkārtīgi noslogoti un mums nav iespēju ievērojami palielināt jaudu."

Eiropas debesis bija slēgtas veselu nedēļu pagājušajā mēnesī pēc Eijafjadlajegidla vulkāna izvirduma Īslandē. Vulkāniskie pelni, kas var nopietni bojāt reaktīvos dzinējus, joprojām rada mazāka apmēra satiksmes traucējumus noteiktās Eiropas daļās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu