Maskavas metro saspridzinātais vilciens atsāks kursēt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroraktā 29.martā Maskavas metro stacijā "Lubjanka" saspridzinātais vilciens "Krasnaja strela" ("Sarkanā bulta") metropolitēna Sokoļņiku līnijā atsāks kursēt maija pirmajos datumos, vēsta Krievijas galvaspilsētas metro preses dienests.

Tiesa, vagons, kurā notika sprādziens, nav atjaunojams. Pēc tam, kad to bija apsekojuši izmeklētāji, vagons norakstīts un nosūtīts utilizācijai.

Pārējie "Sarkanās bultas" vagoni saremontēti, un tajos atkal var pārvadāt pasažierus. Pirmais atjaunotā sastāva reiss varētu notikt 6. vai 7.maijā.

Jau ziņots, ka agrā 29.marta rītā Krievijas galvaspilsētā Maskavā divās cilvēku pārpilnās metro stacijās - "Lubjanka" un "Kultūras parks" - eksplodēja spridzekļi, laupot dzīvību 40 cilvēkiem.

Atbildību par teroraktiem, kuru tiešās izpildītājas bija divas gados jaunas sievietes no Ziemeļkaukāza, uzņēmies čečenu separātistu kaujinieku līderis Doku Umarovs.

Metro firmas vilciena "Sarkanā bulta" pirmais reiss notika 2006.gadā. Kopā ar Maskavas metropolitēnu vilciena izveidošanas projektā piedalījās uzņēmums "Krievijas dzelzceļš". Pirmais reiss tika veikts, apritot 75 gadiem, kopš maršrutā Maskava-Sanktpēterburga kursēt sāka vilciens "Sarkanā bulta".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu