Serģis atkal plāno piedalīties sacensībās (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu klasē Kristers Serģis atkal plāno piedalīties sacensībās, sestdien vēsta laikraksts "Diena".

"Biju plānojis startēt jau 2.maijā Latvijas čempionāta pirmā posma mačos Stelpē, taču no piegādātājiem neesmu saņēmis dažas detaļas. Mocītis top, bet vēl nav pabeigts," laikrakstam "Diena" atzina Serģis.

Serģis gatavojas startēt tuvākajos pasaules čempionāta posmos, tostarp Latvijas "Grand Prix" izcīņā 8.augustā Ķegumā.

"Vēlos braukt tā, lai pašam būtu gandarījums. Šosezon tā noteikti nebūs obligāta nodarbošanās - ar sajūtu it kā būtu jāiet uz darbu. Tā noteikt nē," izteicās Serģis.

Serģis atzina, ka līdzbraucējs pagaidām vēl nav atrasts. "Nedomāju, ka būs lielas problēmas kādu sameklēt. Gan jau būs kāds, kurš varēs noturēties kulbā."

"Līdzbraucēju vispirms meklēšu Latvijā. Ja neatradīšu te, tad būs jāskatās kaut kur tālāk. Zinu, ka savainojumu guvis krievs Jevgēņijs Ščerbiņins, tātad teorētiski pieejams ir viņa kantētājs Haralds Kurpnieks. Pirms sezonas, kad apsvēru domu regulāri startēt pasaules čempionāta posmos, iesākumā runāju ar Ukrainas kantētāju, pēc tam ar vienu holandieti," izteicās Serģis.

Serģis atzina, ka nākamajā sezonā viņš, iespējams, startēs visos pasaules čempionāta posmos. "Vēlēšanās startēt bija jau šosezon, tikai ar sponsoru piesaisti nesanāca, kā biju cerējis. Svarīgi, lai būtu kāds, kurš pabalsts manu ieceri atkal braukt. Piedalīšanās visos pasaules čempionāta posmos tomēr prasa prāvus izdevumus."

Kā ziņots, pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē Serģis piedalījās no 1992. līdz 2008.gadam. Šajā laikā viņš 1997., 1998., 2000., 2001. un 2002.gadā kļuva par pasaules čempionu, kā arī četras reizes (1999., 2003., 2005. un 2008.gados) izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, bet vēl vienu reizi - 2007.gadā - Serģis palika trešajā vietā pasaules čempionātā.

Serģa līdzbraucēji bijuši Normunds Bērziņš, Artis Rasmanis, Ramons van Mils (Nīderlande), Kristians Verhagens (Nīderlande), Svens Verbruge (Beļģija) un Kaspars Stupelis.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu