Vulkāna pelnu mākonis pamet Latviju; kurp varam lidot? (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Īslandes vulkāna pelnu mākonis šodien pilnībā atstās Latvijas debesis. Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks portālam TVNET sacīja, ka tādējādi visi iespējamie lidojumi Latvijas gaisa telpā joprojām notiek.

Pievienota jaunākā informācija no lidostas

"Mēs esam tīri un brīvi no izmešu varas," viņš pauda prieku un norādīja, ka mākonis virzās prom no Latvijas uz ziemeļiem.

Atvadoties no Latvijas, tas skāris arī daļu Somijas, un tādēļ naktī nebija iespējami lidojumi uz Helsinkiem un Turku.

Tāpat šobrīd varētu būt problēmas lidojumos uz Vāciju. Intensīvākā satiksme uz šo valsti vēl nav sākusies, tā gaidāma ceturtdienas pēcpusdienā, kad lidojumus sāks Īrijas zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair".

Savukārt lidojumi uz Lielbritāniju nakts laikā notikuši un šajā virzienā nav problēmu, teica Čerņonoks, piebilstot, ka notiek nepārtraukta analīze.

Arī tuvāko kaimiņvalstu gaisa telpas ir atvērtas un lidostas darbojas.

Pirms pulksten 9 portāls TVNET sazinājās ar Rīgas lidostas preses sekretāru Mārtiņu Langrātu un jautāja, kāda patlaban ir situācija Rīgas lidostā un uz kurieni notiek lidojumi.

Langrāts arī pastāstīja, ka trešdien lidostā apkalpoti seši tūkstoši pasažieru, kas gan ir aptuveni divas reizes mazāk nekā normālā darba dienā. Savukārt ceturtdien apkalpoto pasažieru skaits noteikti būs lielāks nekā trešdien, taču Langrāts atturējās nosaukt precīzu pasažieru skaita prognozi.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka tieši pirms nedēļas - pagājušajā ceturtdienā - Īslandes vulkāna radīto pelnu dēļ Eiropas debesis kļuva bīstamas aviosatiksmei un tādēļ uz vairākām dienām nācās slēgt daudz lidojumu. Aviobiznesā iesaistītajiem šī dabas parādība nesusi milzu zaudējumus.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu