"Ryanair" pārdomā un tomēr kompensēs iestrēgušo pasažieru izdevumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" ceturtdien atsākusi lidojumus no Rīgas. Kompānija pārvadā lielu daļu Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru, tādēļ var prognozēt, ka ceturtdien lidostā būs krietni lielāka rosība nekā iepriekšējās dienās.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pievienota jaunākā informācija no "Ryanair"

"Ryanair" no Rīgas lidostas lido uz 14 galamērķiem visā Eiropā. Kompānija solījusi atsākt reisus pēc normālā ikdienas saraksta.

Ceturtdienas rītā pirmās "Ryanair" lidmašīnas no Rīgas jau pacēlušās. Lidostas interneta mājas lapā portāls TVNET uzzināja, ka arī lidojumi uz Rīgu jau atsākti. Arī pie citiem lidsabiedrības reisiem ceturtdien vairs neparādās pēdējās dienās novērotais uzraksts "Atcelts".

"Ryanair" līdz ceturtdienai bija atcēlusi visus Ziemeļeiropas lidojumus. Lidojumi bija atcelti Lielbritānijā, Īrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Beļģijā, Holandē, Francijā, Vācijā, Polijā, Baltijas valstīs un Itālijas ziemeļos. Tāpat "Ryanair" atcēlusi visus lidojumus starp Lielbritāniju un Īriju līdz piektdienas plkst.12 pēc Griničas laika.

"Ryanair" pārdomā par uzturēšanās izdevumu kompensāciju

"Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs trešdien paziņoja, ka Īslandes vulkāna izvirduma dēļ atcelto reisu pasažieriem nekompensēs viesnīcu un ēdināšanas izdevumus, bet tikai atdos naudu, kas samaksāta par aviobiļetēm.

Savukārt ceturtdien ap pusdienas laiku kompānijā paziņoja, ka tomēr kompensēs Īslandes vulkāna izvirduma dēļ atcelto reisu pasažieriem viesnīcu un ēdināšanas izdevumus. Aģentūra "Leta" vēstī - ceturtdien "Ryanair" paziņoja, ka lidsabiedrība pildīs Eiropas Komisijas pieņemtos kompensāciju izmaksu noteikumus.

Pēc Eiropas Savienības likumiem pasažieriem Eiropā ir tiesības pilnībā atgūt par lidmašīnas biļetēm samaksāto naudu vai arī pārreģistrēties lidojumam ar citu reisu. Ja pasažieris izvēlas otro iespēju, ir jāsedz viesnīcas un ēdināšanas izdevumi līdz brīdim, kad ir iespējams nodrošināt pasažiera nogādāšanu galamērķī.

"airBaltic" jau lido

Latvijas aviosabiedrība "airBaltic" lidojumus no Rīgas lidostas atsāka jau otrdienas rītā, kad Latvijas gaisa telpu atvēra lidojumiem. Taču, tā kā ne visu pārējo Eiropas valstu gaisa telpas bija atvērtas, kompānija veica tikai daļu reisu.

Lidostā parādās rosība

Līdz ar Latvijas gaisa telpas atvēršanu otrdienas rītā sākās arī lidojumi, taču gan otrdien, gan trešdien lidostā bija diezgan liels klusums un cilvēki nedrūzmējās. Trešdien lidosta apkalpoja trīs reizes vairāk pasažieru nekā otrdien.

Pamirums aviosatiksmē

Portāls TVNET jau vēstīja, ka pagājušajā ceturtdienā Īslandes vulkāna radīto pelnu mākoņu dēļ slēdza lielāko daļu Eiropas valstu gaisa telpu. Tostarp arī Latvijā atcēla teju visus lidojumus. Šī piespiedu dīkstāve aviācijas biznesā iesaistītajiem nesusi lielus zaudējumus. "airBaltic" lēš, ka tās zaudējumi ir vismaz miljons latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu