Krakovā apbedīs aviokatastrofā bojāgājušo Polijas prezidentu Lehu Kačiņski (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas otrajā lielākajā pilsētā Krakovā svētdien notiks pagājušajā nedēļā aviokatastrofā bojāgājušā valsts prezidenta Leha Kačiņska un viņa sievas Marijas bēres.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kačiņsku pāri svētdien ir paredzēts apbedīt Krakovas Vavela katedrāles kapsētā, kur atdusas Polijas monarhi, bijušie valsts līderi un citas slavenas personas.

Uz bērēm plānojuši ierasties Latvijas prezidents Valdis Zatlers un citu ārvalstu līderi. Tā kā Eiropas aviosatiksme joprojām ir paralizēta Īslandes vulkāna izmesto pelnu mākoņa dēļ, daudzi Eiropas valstu līderi, tostarp Latvijas prezidents Valdis Zatlers, uz Krakovu dosies ar automašīnu.

Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa sieva Marija un vēl 94 cilvēki, tostarp Polijas bruņoto spēku vadība un citas augstas amatpersonas, 9.aprīlī gāja bojā pasažieru lidmašīnas katastrofā Krievijā netālu no Smoļenskas. Aviolainerī atradās 88 cilvēku liela Polijas amatpersonu delegācija, kas devās uz ikgadējo Katiņā nogalināto Polijas armijas virsnieku piemiņas pasākumu, kā arī astoņi apkalpes locekļi.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu