Uzspridzināties metro sievieti sūtījis viņas vīrs (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroriste pašnāvniece, kas uzspridzinājās Maskavas metro stacijā “Lubjanka”, darījusi to sava vīra - Gubdenskas kaujinieku līdera Magomedali Vagabova ietekmē. Šādu versiju izvirzījusi Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja, vēsta NEWSru.com.

Meitenes tēvs pārliecināts, ka viņai nav bijis acīm redzama iemesla kļūt par spridzinātāju pašnāvnieci. Pēdējā laikā viņa strādājusi par informātikas skolotāju lauku skolā. 2005.gadā ar izcilību beigusi Dagestānas valsts universitātes Fizikas-matemātikas fakultāti. Komiteja uzskata, ka tieši vīrs pārliecinājis jauno sievieti ziedoties.

Vagabovs un viņa bandītiskais grupējums jau organizējis tamlīdzīgu dubulto terora aktu. Tomēr Dagestānas tiesībsargājošās iestādes šaubās par Vagabova līdzdalību Maskavas terora aktos, norādot, ka pašnāvnieku piesaistīšana šim kaujiniekam nav raksturīga.

Vagabova pakļautībā šobrīd esot aptuveni 50 kaujinieki un četras reizes vairāk sabiedroto. Specdienestiem pagaidām nav zināms, vai Vagabovam ir teroristu pašnāvnieku sagatavošanas centri, tomēr ir zināms, ka viņa rīcībā ir daudz labu psihologu, kas varētu ietekmēt cilvēku psihi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu