Kadirovs aicina "noindēt teroristus kā žurkas" (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristus, kas uzbrūk nevainīgiem civiliedzīvotājiem, vajag noindēt kā žurkas vai iznīcināt citos veidos, otrdien paziņoja Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs, reaģējot uz divu teroristu pašnāvnieču pirmdien sarīkotajiem sprādzieniem Maskavas metro.

"Mēs vienmēr esam uzskatījuši un turpinām uzskatīt, ka teroristus vajag medīt un notvert viņu midzeņos, viņus vajag noindēt kā žurkas, viņus vajag sagraut un iznīcināt," Kadirovs paziņoja Krievijas laikrakstā "Izvestija".

"Cīņai pret teroristiem ir jāietver visskarbākie pasākumi, nav iespējams sakaut šo ļaunumu tikai ar pārliecināšanu un izglītošanas pasākumiem," atzina Kadirovs.

Sprādzienos Maskavas metro stacijās "Lubjanka" un "Kultūras parks" ("Park kuļturi") pirmdien tika nogalināti 39 un ievainoti vairāk nekā 70 cilvēki. Tos sarīkoja divas teroristes pašnāvnieces ar spridzekļu vestēm, un provizoriska informācija liecina, ka viņas bijušas saistītas ar Ziemeļkaukāza islāmistu kaujinieku grupējumiem.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, pirmdienas vakarā noliekot sarkanas rozes viena sprādziena vietā, solīja, ka varas iestādes "atradīs un iznīcinās" šo teroraktu organizētājus, un nosauca viņus par "mežonīgiem zvēriem". Arī Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins solīja, ka šo teroraktu organizētāji tiks iznīcināti.

Atbildību par sprādzieniem Maskavas metro vēl neviens nav uzņēmies, tomēr čečenu kaujinieka Doku Umarova vadītais grupējums "Kaukāza emirāts" pēdējos mēnešos vairākkārt brīdinājis par plāniem sarīkot uzbrukumu Maskavā. Umarova grupējums ir uzņēmies atbildību par novembrī sarīkotu pasažiera vilciena spridzināšanu, kurā nogalināti 28 cilvēki.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu