Maskavas metro neesot cietuši Latvijas valstspiederīgie (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vēstniecība Krievijā ir sazinājusies ar atbildīgajām kaimiņvalsts institūcijām un pagaidām nav ziņu, ka sprādzienos Maskavas metro būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais, informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Rets Plēsums.

Jau ziņots, ka divos sprādzienos Maskavas metro pirmdienas rītā, pēc dažādu avotu sniegtajām ziņām, gājuši bojā vairāk nekā 30 cilvēki.

Joprojām nav oficiāli apstiprinātas informācijas par bojāgājušo un ievainoto cilvēku skaitu.

Atbilstoši ziņu aģentūru vēstītājam, eksplozijā, kas plkst.7.56 pēc vietējā laika (plkst.6.56 pēc Latvijas laika) nogranda Lubjankas metro stacijā, dzīvību zaudējuši 22 līdz 25 cilvēki, bet ievainoti 12 līdz 18 cilvēki.

Tikmēr atsevišķā sprādzienā plkst.8.38 pēc vietējā laika (plkst.7.38 pēc Latvijas laika) metro stacijā "Kultūras parks" gājuši bojā 12 līdz 14 cilvēki, bet ievainoto skaits svārstās robežās no 7 līdz 17 cilvēkiem.

Kā informēja Maskavas ģenerālprokurors Jurijs Sjomins, uzbrukumus veikuši spridzinātāji pašnāvnieki, kas bija bruņojušies ar sprāgstvielām pildītām jostām.

"Mēs varam pieņemt, ka pie viņu ķermeņiem bija piestiprinātas ar sprāgstvielām pildītas jostas," viņš apstiprināja. "Arī stacijā "Kultūras parks" scenārijs bija līdzīgs."

Savukārt, kā ziņu aģentūrai AFP atklāja vārdā neminēta Krievijas Federālajā drošības dienesta (FDD) amatpersona, asiņainajos uzbrukumos vainojamas teroristes-pašnāvnieces.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu