Sprādzienos Maskavas metro vismaz 37 bojāgājušie (165)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divos sprādzienos Maskavas metro gājuši bojā vairāk nekā 35 cilvēki. Pirmā eksplozija nogranda Ļubjankas stacijā, - tur gājuši bojā 24 cilvēki. Otrs sprādziens notika nepilnu stundu vēlāk pieturā "Kultūras parks". Abos sprādzienos ievainoti vairāk nekā 70 cilvēki. Krievijas Iekšlietu ministrija norāda, ka, visticamāk, sprādzienus veikušas teroristes pašnāvnieces. Publiskoti pirmo cietušo uzvārdi, kas izvietoti Maskavas slimnīcās.

Pievienota jaunāka informācija ar cietušo uzvārdiem

Uzbrukuma iemesli un vaininieki pagaidām nav noskaidroti. Ir aizdomas, ka spridzekļi varētu būt aktivizēti ar mobilā telefona palīdzību. Virs Ļubjankas stacijas atrodas Krievijas Federālās drošības dienesta galvenā ēka.

Pirmais sprādziens notika 6.52 pēc Latvijas laika - vilciena otrajā vagonā. Otrais sprādziens notika aptuveni 40 minūtes vēlāk - arī šoreiz bumba sprāga otrajā vagonā.

Pagaidām oficiāli neapstiprināta informācija liecina, ka uzbrukumu varētu būt veikušas divas teroristes pašnāvnieces. Lai gan patlaban vēl nav izvirzītas versijas par iespējamajiem sprādzienu rīkotājiem, Krievijas Federālās drošības dienesta pārstāvji notikušajā tur aizdomās islāmistu nemiernieku grupējumus, kas cīnās par neatkarību Ziemeļkaukāza reģionā Čečenijā. Vēl februārī čečenu nemiernieku līderis Doku Umarovs brīdināja, ka nemiernieku īstenoto "militāro operāciju robežas tiks paplašinātas, sasniedzot arī Krievijas teritoriju".

Maskavas metro ir viens no noslogotākajiem pasaulē. Katru dienu tajā pārvietojas aptuveni 5,5 miljoni cilvēku.

Krievijas Federālie drošības dienesti pēdējo nedēļu laikā Ziemeļkaukāzā uzsākuši plaša mēroga drošības operācijas. Februārī Krievijas spēki Ingušijā nogalināja vismaz 20 iespējamos nemierniekus. 

Komentāri (165)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu