Ēlerte dibinās "Meierovica biedrību par progresīvām pārmaiņām" (407)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šo pēcpusdien bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte ar domubiedriem nodibināja biedrību, kuras nosaukums ir "Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Papildināts viss teksts

"Mēs esam apvienojušies biedrībā, lai Latvijas valstī panāktu nepieciešamas un labas pārmaiņas. 20.gadsimta sākumā mūsu priekšteči mācēja uzbūvēt laikmetīgu Eiropas valsti. Tagad tas jāvar mums. Mēs esam gatavi ziedot savu laiku un enerģiju, lai Latvija taptu par dinamisku, pašapzinīgu un cienījamu 21.gadsimta rietumu valsti. Esam apvienojušies biedrībā, lai uzlabotu mūsu valsts politiku. Politika nav un nedrīkst būt šauras politiķu grupiņas nodarbe. Ikviena vēlētāja tiesības un pienākums ir līdzdarboties un censties ietekmēt," teikts nodibinātās biedrības paziņojumā, kas ir arī daļa no tās manifesta.

Biedrība netiek dibināta, lai iekļautos apvienībā "Vienotība". Tā nebūs politiska partija, un biedrības biedri nav tā sauktā Ēlertes domu biedru grupa, kura kandidēs Saeimas vēlēšanās, jo tā ir nevalstiska organizācija, ārpus partijām stāvoša biedrība, jo tā dibināta pirms vēlēšanām, pastāvēs arī pēc tām.

Biedrības mērķis ir pulcināt cilvēkus, kuriem rūp Latvijas nākotne un tās darbībā būs divi virzieni: pirmkārt, veicināt atvērtu politiku, tikties ar cilvēkiem visā Latvijā, aicināt formulēt priekšlikumus, līdzdarboties, lai panāktu izmaiņas gan valsts politikas, gan pašvaldību līmenī. Otrkārt, pulcēt ekspertus, lai, ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus, izstrādātu priekšlikumus, kā pārmaiņas panākamas.

Biedrības dalībnieku vidū būs "Sabiedrības par atklātību - Delna" padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne, Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis, Latvijas Institūta vadītājs Ojārs Kalniņš, ārpolitikas eksperts Atis Lejiņš, bijusī "Hansabankas" vadītāja, konsultāciju uzņēmuma SIA "i-bloom" īpašniece Ingrīda Blūma, sabiedriskā darbiniece Anna Žīgure, bet viens no biedrības atbalstītājiem būs uzņēmējs Uldis Pīlēns.

Bijušais Eiropas parlamenta deputāts un Latvija ārlietu ministrs Georgs Andrējevs, biedrība "Pro Futuro" valdes priekšsēdētāja Eva Birzniece, Latvijas pārstāve Eiropas Savienības tiesā , Eiropas Savienības Tiesību asociācijas valdes locekle Kristīne Drēviņa, mākslinieks Jānis Garančs, konkurences padomes vadītāja Ieva Jaunzeme, Latvijas Jaunā teātra institūta vadītāja Gundega Laiviņa, Baltijas jūras vīzijas un stratēģijas sekretariāta vadītājs Tālis Linkaitis, sabiedriskā darbiniece Ingrīda Meierovica, Starptautiskās migrācijas organizācijas Latvijas biroja vadītājs Ilmārs Mežs, Pasaules Dabas fonda Latvija direktors Uģis Rotbergs, NBS pulkvedis Raimonds Rublovskis, Ministru prezidenta padomniece ārpolitikas jautājumos Solveiga Silkalna.

Tāpat biedrību dibināja vēsturnieks Gustavs Strenga, Latvijas Universitātes Socioloģijas nodaļas vadītājs Tālis Tīsenkopfs, AS "Dominante LS" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vecvanags, IT speciālists Mārtiņš Štāls, uzņēmēja Irma Kalniņa, Latviešu kultūras "Tilts" valdes priekšsēdētājs Ģirts Zeidenbergs, Dagdas novada deputāts Juris Viļums, Latvijas ārpolitikas institūta direktora pienākumu izpildītājs, Stradiņa universitātes asociētais profesors Andris Sprūds.

Savukārt kā eksperti biedrībai tiks piesaistīti - ārpolitikas eksperts Toms Baumanis, bijušais Māras bankas prezidents Niks Bulmanis, Rīgas ekonomikas augstskolas profesors Vjačeslavs Dombrovskis, Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš, ārpolitikas eksperts Aivis Ronis un citi.

Komentāri (407)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu