"Rammstein" ir drauds baltkrievu tikumībai (83)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baltkrievijas sabiedrības tikumības padome aicinājusi cenzēt 7.martā ieplānoto vācu rokgrupas "Rammstein" koncertu Minskā, vēsta "Lenta.ru".

Kā norāda tikumības padome 22.februārī publiskotajā paziņojumā, grupa nodarbojas ar "atklātu homoseksuālisma, mazohisma un citu izvirtību propagandu, kā arī propagandē cietsirdību, vardarbību un lamuvārdu lietošanu". Paziņojumā norādīts, ka grupas "Rammstein" koncertos "nereti tiek demonstrēta kopošanās starp vīriešiem, ejakulācija un nacistu atdarināšana".

"Varbūt viņiem tas būs parasts koncerts. Taču ko tas viss nozīmēs Baltkrievijā, kuras valstiskums ir būvēts uz antinacisma un dižās Uzvaras idejas, kuras sabiedrība balstās uz kristīgā un pasaulīgā principa cienīt katra cilvēka personību kā augstāko vērtību? Atbilde ir viena: viņi skaldīs un iznīcinās vēl ārkārtīgi trauslo baltkrievu pašapziņu, viņi mīdīs atmiņu par Uzvaru un tās varoņiem, galu galā viņi postīs Baltkrievijas valstiskumu," vēsta tikumības padomes paziņojums.

Padomes priekšsēdētājs Nikolajs Čergiņecs, kas vienlaicīgi ir arī Baltkrievijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs, aicinājis Minskas koncerta organizatorus pārskatīt koncertprogrammu, lai izslēgtu no tās visus netikumības un vardarbības propagandas elementus. Savukārt koncerta organizatori paziņojuši, ka viņi nav saņēmuši nekādus oficiālus dokumentus no Baltkrievijas Kultūras ministrijas vai jebkādām sabiedriskām organizācijām.

Baltkrievijas sabiedrības tikumības padome tika izveidota 2009.gada jūlijā pēc Baltkrievijas pareizticīgo baznīcas un Rakstnieku savienības iniciatīvas ar Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko atbalstu. Organizācijas izveidošanas brīdī tās dibinātāji uzsvēra, ka padome tiek radīta "nevis cenzūrai un kontrolei, bet problēmu risināšanai".

Rīgā Rammstein koncerts gaidāms 2010. gada 4.martā "Arēnā Rīga". Biļetes var iegādāties interneta lapā www.ticketpro.lv un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Komentāri (83)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu