Pļuščenko daiļslidošanā atgriezies, garlaicības mākts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viens no olimpisko spēļu favorītiem vīriešu daiļslidošanas sacensībās Jevgeņijs Pļuščenko sportā atgriezies, garlaicības mākts.

Pēc uzvaras 2006. gada olimpiskajās spēlēs Turīnā Pļuščenko piedalīšanos sacensībās pārtrauca, taču pagājušā gada maijā atsāka treniņus, paziņojot, ka gatavosies startam Vankūverā. "Daudzi cilvēki man prasīja: kāpēc tev tas nepieciešams? Tā trenēšanās un stress. Tev ir viss - nauda, slava, tituli. Kāpēc tu atgriezies? Būšu godīgs, man bija garlaicīgi," paziņojis 27 gadus vecais Pļuščenko.

Jau vēstīts, ka pirmajās sacensībās pēc atgriešanās janvārī Tallinā notikušajā Eiropas čempionātā Pļuščenko izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pļuščenko var kļūt par pirmo pēdējo 60 gadu laikā, kurš daiļslidošanā vīriešiem uzvarējis divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Pēdējo reizi tas notika 1948. un 1952. gadā, kad Sanktmoricā un Oslo triumfēja amerikānis Diks Batons.

Par Krievijas daiļslidotāja galvenajiem konkurentiem tiek uzskatīti šveicietis Stefans Lambjēls, kurš arī atgriezās daiļslidošanā, francūzis Braiens Žubērs un kanādietis Patriks Čens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu