10 veidi, kā piešķirt krāsas viesistabai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Runājot par remontēšanu un istabas iekārtošanu, ne katram ir līdzekļi pilnībā izremontēt un pārveidot kādu noteiktu telpu, taču tam nav jābūt šķērslim viesistabas pārvērtībām. Garlaicīgas un vienveidīgas istabas pārvērtībām nav nepieciešams tērēt simts un vairāk eiro tikai, lai telpu padarītu krāsaināku.

1. Nokrāso vienu sienu

Vienas sienas nokrāsošana ir viens no vieglākajiem veidiem, kā ieviest viesistabā krāsas. Nokrāso centrālo sienu kādā kontrastējošā krāsā, piemēram, izvēlies toni no viesistabas aizkariem vai nokrāso sienu tumšu. Ja viesistabā ir kāda nenokrāsota niša, nebaidies to akcentēt ar košu krāsu. Jebkādas pārmaiņas telpu padarīs interesantāku un dinamiskāku.

2. Izdekorē dīvānu ar krāsainiem spilveniem

Visvieglākais veids, kā piešķirt krāsu gaišai un vienveidīgai viesistabai ir krāsainu dekoratīvo spilvenu iegāde. Nopērc dažus spilvenus ar košu un krāsainu spilvendrānu un izkārto tos uz dīvāna. Neatkarīgi no tā, vai izvēlies vienkrāsainus vai rakstainus spilvenus, tie izcelsies un būs pamanāmi.

Foto: Unsplash

3. Iekļauj interjerā istabas augus

Zaļojoši, ziedoši un krāsaini telpaugi acumirklī piešķirs raksturu dzīvojamajai istabai. Ja augi tavā aizgādībā mēdz visai strauji aiziet bojā, mājsaimniecības preču veikalā pakonsultējies, kādiem augiem nav nepieciešamas īpašas rūpes. Droši eksperimentē ar krāsainiem puķupodiem - arī tie piešķir telpai krāsainu akcentu.

4. Ļaujies mākslai

Arī mākslas darbi piešķirs viesistabai krāsas - gleznas telpā ievieš dekoratīvu pieskārienu, tāpēc viesistaba iegūst gan jaunas formas, gan krāsas. Ja nevari atļauties gleznu, lieliska alternatīva ir krāsainu bilžu ierāmēšana - izdrukā savas iecienītākās bildes no interneta vietnēm vai pašu galerijām un izveido krāsainu sienas galeriju. Vēl viesistabu var izrotāt ar krāsainiem bilžu rāmīšiem.

Foto: Unsplash

5. Liec akcentu uz grīdu

Krāsains paklājs zem kafijas galdiņa vai zem atpūtas krēsla piešķirs telpai krāsu un tekstūru. Izvēlies paklāja krāsu, kas kontrastēs ar viesistabā dominējošo krāsu, vai arī piemeklē paklāju ar kādu interesantu rakstu vai tekstūru, kas saskan ar kādiem viesistabas motīviem.

6. Uzfrišini atpūtas krēslus

Ja viesistabu rotā nelieli atpūtas vai kādi citi polsterēti krēsli, apsver domu nomainīt to polsterējumu un pārvilkt tos ar citu audumu. Izvēlies krāsainu audumu, kas izcelsies pelēcīgajā viesistabā.

Foto: Pexels

7. Atspoguļo krāsu

Uz tukšas un garlaicīgas sienas novieto lielu spoguli. Izvēlies spogulim interesantu un atraktīvu rāmi vai tieši pretēji - piemeklē klasiska stila rāmi, kas telpu padarīs elegantāku. Ja īpašumā jau ir kāds spogulis ar vecu rāmi, pārkrāso to ar aerosola krāsām. Spogulis ne tikai atstaros gaismu un krāsas, kas ienāk telpā, bet arī to padarīs vizuāli lielāku.

8. Iegādājies krāsainu lampu

Pat ja tava viesistaba ir ieturēta klasiskā stilā, krāsaina lampa interjeram neskādēs. Izvēlies lampu, kurai ir krāsains un košs statīvs un gaišs abažūrs vai arī otrādi - krāsains abažūrs un metālisks vai vienkrāsains statīvs. Tāpat lampas var pārveidot pēc saviem ieskatiem - aplīmēt abažūru ar kādu krāsainu audumu, pielīmēt bārkstis, pērles, lentes vai mežģīnes, lai piešķirtu lampai krāsu.

9. Nokrāso grāmatu plaukta aizmuguri

Ja viesistabas centrā stāv milzīgs grāmatu plaukts ar blāvu un gaišu aizmuguri, ņem talkā krāsu un nokrāso to. Tas pats attiecas arī uz iebūvētajiem grāmatu plauktiem. Savukārt, ja plauktam aizmugurējā daļa ir tukša, pārmaiņas vari veikt visam plauktam.

Foto: Unsplash

10. Ietonē telpu ar sedziņu

Līdzīgi kā ar krāsainiem spilveniem, izvēlies krāsainu pledu vai sedziņu, ko pārklāt pāri vienai dīvāna malai. Izvēlies pledu tādā krāsā, kas akcentē citus viesistabas dekorus. Turklāt krāsains pleds būs ne tikai dekoratīvs, bet noderēs arī praktiski - ar krāsaino pledu varēs apsegties vēsajās vasaras dienās vai ietīties tajā un pasnaust.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu