Jaunais Focus no EuroNCAP ekspertiem saņem augstāko drošības novērtējumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford

Neatkarīgā sadursmju testēšanas iestāde Euro NCAP piešķīrusi jaunajam Ford Focus maksimālo piecu zvaigžņu drošības novērtējumu — tas ir viens no pirmajiem automobiļiem, kam piešķirts augstākais novērtējums saskaņā ar jaunajiem Euro NCAP testēšanas protokoliem, kas kļuvuši stingrāki.

Euro NCAP piešķīra Focus augstu novērtējumu gan pieaugušo, gan bērnu pasažieru aizsardzības jomā, pateicoties par 40% labākai noturībai frontālas sadursmes gadījumā, kas panākta ar Ford jauno C2 arhitektūru, kā arī virsbūves konstrukcijai, kuras sastāvā ir 33% augstas izturības un presēs štancēta īpaši augstas izturības leģētā tērauda. Focus ieguva maksimālo rezultātu arī testos, kuru mērķis ir atdarināt automobiļu sānu sadursmi.

Lielu ieguldījumu braucēju drošības līmeņa celšanā dod arī jaunākās palīgsistēmas, kuru jaunajā Focus pēc pircēja izvēles var būt vairāk nekā jebkurā citā Ford automobilī. Tās ieviestas, lai palīdzētu novērst sadursmes vai mīkstināt negadījumu sekas. To vidū ir Ford pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju un velosipēdistu uztveršanas funkciju, kura spēj uztvert cilvēkus uz ceļa vai tā tuvumā. Ja draud sadursme un vadītājs nereaģē uz brīdinājumiem, sistēma automātiski aktivizē bremzes.

Tas gan ir tikai viens no drošības kompleksiem. Bez avārijas bremzēšanas sistēmas Focus var aprīkot ar adaptīvo kruīza kontroli, joslas centrēšanas funkciju, joslas saglabāšanas palīgsistēmu, preventīvo stūrēšanas palīgsistēmu, kas izmanto radaru un kameru, lai uztvertu priekšā esošus automobiļus, kuri pārvietojas lēnāk vai stāv, un palīdz kontrolēt stūri, lai autovadītājs varētu apbraukt attiecīgos automobiļus, ja sadursme ir neizbēgama u.c.

Jaunais Focus visā Eiropā tiek piedāvāts piecdurvju hečbeka, universāļa un atsevišķos tirgos arī četru durvju versijā, aptverot plašu modifikāciju klāstu, kurā ietilpst Focus Trend un Titanium, sportiskais Focust ST-Line un greznais Focus Vignale. Papildus tam jau šogad tiks piedāvāts arī pirmais Focus Active krosovers ar 30 mm augstāku klīrensu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu