Lūiss Hamiltons: mana Pagani Zonda brauc briesmīgi

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Četrkārtējais Formula 1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons izteicies, ka viņa Pagani Zonda skan vislabāk no visiem automobiļiem, taču braukšanas ziņā tā ir briesmīga.

Britu autosportists, paša vārdiem sakot, ir izveidojis "autoparku ar aptuveni 15 mašīnām" un skaidrs, ka it visi auto ir īpaši. Viens no šādiem auto ir pēc īpaša pasūtījuma būvēts Pagani Zonda 760 LH, ar kuru pats īpašnieks nav īsti apmierināts. Kā Hamiltons izteicies britu izdevumam Sunday Times, Zonda skan vislabāk no visiem viņa automobiļiem, taču "vadāmības ziņā tā ir briesmīga".

Bez šīs mašīnas Hamiltona garāžā ir arī divi oriģināli Shelby Cobra rodsteri ar 7 litru motoru. Viens no tiem ir būvēts 1966.gadā un Hamiltons to iegādājies, kad pats šī auto konstruktors Kerols Šelbijs to novērtējis un atzinis par teicamu esam. Šo auto Hamiltons gan nelieto, jo vēlas to saglabāt tik oriģinālu, cik vien iespējams. Braukšanai sportists iegādājies gadu jaunāku eksemplāru.

Leģendārā aktiera un auto entuziasta Stīva Makvīna filmas Bullit iespaidā Hamiltons iegādājies 1967.gada Ford Shelby Mustang GT500. Arī par šo spēkratu autosportists izteicies visai kritiski. Viņa vārdiem sakot, auto ir skaists un krāsa mašīnai ir lieliska, bet pats Mustang būtībā ir lūznis, tādēļ netiek lietots.

Vēl Hamiltona garāžās, kas atrodas viņa galvenajā mītnes vietā Monako un Losandželosā, ir Ferrari 599 SA Aperta, Ferrari LaFerrari, LaFerrari Aperta, McLaren P1 un drīzumā būs arī 1020 zirgspēku Mercedes-AMG Project One.

Mercedes-AMG Project One
Mercedes-AMG Project One Foto: Daimler AG

Interesanti, ka neatkarīgi no mašīnas, Hamiltonam nepatīkot pie stūres atrasties ilgāk par pāris stundām. Tad auto tiek atkal novietots garāžā vai arī saukts evakuators, kas mašīnu savāc un nogādā noliktavā. Tā nereti mēdzot gadīties Losandželosā. Ja nu sportistam itin nemaz nav vēlmes braukt pašam, tad par nokļūšanu vajadzīgajā vietā gādā šoferi, kuru rīcībā ir Mercedes-Maybach S 600, Mercedes GL 63 un Cadillac Escalade.

Var piebilst, ka Hamiltona pirmais auto pēc autovadītāja apliecības iegūšanas 2002.gadā bija lietots MINI Cooper. Tam vēlāk sekojis Mercedes-Benz C 200, bet pēc pirmo panākumu gūšanas Formula 1 viņš par savu naudu iegādājies Ferrari 599 GTO.

Hamiltons ir otrs panākumiem bagātākais Formula 1 braucējs vēsturē. Viņš līdz raksta tapšanas brīdim ir izcīnījis 66 uzvaras. Biežāk uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ir kāpis tikai Mihaēls Šūmahers - 91 reizi. Viņš arī čempions bijis 7 reizes, kamēr Hamiltons "tikai" četras. Tai pašā laikā kvalifikācijas sacensībās Hamiltons ir nepārspēts. Viņa kontā 76 uzvaras, Šūmahers pole position izcīnījis 68 reizes, bet trešais šajā rangā ar 65 uzvarām ir Airtons Senna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu