Nordšleifē atkal jauns rekordists

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lamborghini

Absolūti ātrākais auto Nirburgringas Nordšleifē aizvien ir un kādu laiku vēl noteikti būs sacīkšu prototips Porsche 919 Hybrid. Ielas automobiļu konkurencē turpretī cīnīšanās par ātrākā apļa laika uzstādīšanu zaļajā ellē ir īpaši sīva un šeit ranga līderis ik pa laikam mainās.

Vienu brīdi ātrākais ielas automobilis 20,6 kilometrus garajā Nordšleifē bija Lamborghini Huracan Performante. Tad Porsche izlaida savu 700 zirgspēku 911 GT2 RS un Lamborghini rekordu pārspēja. Vāciešu prieki gan nebija īpaši ilgi, jo ātrākā ielas auto tituls nupat, pēc 11 mēnešu pārtraukuma, atkal atgriezies pie Lamborghini.

Jaunais rekordists ir modelis Aventador SVJ (SV Jota), kas pat vēl nav oficiāli prezentēts un nonācis pārdošanā. Tas vienu Nordšleifes apli spēja veikt 6 minūtēs un 44.97 sekundēs jeb par 2,27 sekundēm ātrāk nekā 911 GT2 RS. Ja salīdzina ar 2015.gada Aventador SV, kas arī ir viesojies zaļajā ellē, rezultāts ir par gandrīz 15 sekundēm labāks (6 minūtes un 59.73 sekundes).

Lamborghini Aventador SVJ no SV modeļa atšķiras ar lielāku jaudu no 6,5 litru V12 motora (770 ZS), citiem pilnpiedziņas sistēmas un balstiekārtas regulējumiem, visu riteņu stūrēšanas sistēmu, aktīvajiem aerodinamikas elementiem, par 40 procentiem lielāku piespiedējspēku. Tāpat rekordists bija apgādāts ar modelim opcionāli pieejamajām Pirelli Trofeo riepām, bet pie stūres sēdās Marko Mapelli, kurš autosportā pārstāv Lamborghini rūpnīcas komandu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu