Lūk, dārgākais jaunais ielas auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Unikālā Pagani Zonda HP Barchetta ir šobrīd dārgākais jaunais auto. Intervijā izdevumam Top Gear itāļu kompānijas Pagani vadītājs Horacio Pagani, ka auto maksā 15 miljonus eiro un tas ir ievērojami pārsniedz vienā eksemplārā uzbūvētā Rolls-Royce Sweptail cenu, kas ir 11,2 miljoni eiro.

Pagani Zonda HP Barchetta ir paredzēts izlaist tikai trīs eksemplāros, no kuriem viens rezervēts pašam Horacio. No standarta Zonda īpašais modelis Barchetta pirmkārt atšķiras ar to, ka tam nav jumta, priekšējie jumta balsti ir krietni īsāki un uz aizmugurējām arkām ir oglekļa šķiedras uzlikas, kas daļēji nosedz riteņus.

Mašīnas interjers ir ieturēts gaiši bēšos toņos, bet sēdekļus, kas aizlienēti no modeļa Huayra BC, rotār rūtaini ielaidumi.

Pagani Zonda HP Barchetta
Pagani Zonda HP Barchetta Foto: Publicitātes foto

Mašīna ir apgādāta ar 6 litru V12 biturbo motoru, kurš attīsta 800 zirgspēkus. Tie dzenošajiem riteņiem tiek novadīti caur sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Modeli Zonda Pagani izlaida periodā no 1999.gada līdz 2011.gadam. Pēdējā Zonda modifikācija bija Tricolore, taču, ja klients vēlas, Pagani aizvien ir gatavi izlaist ekskluzīvas Zonda versijas un to ar zināmu regularitāti arī dara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu