Lielbritānijas ārlietu ministrs: Putins būtu vienīgais ieguvējs no "Brexit" bez vienošanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins būtu vienīgais ieguvējs, ja Lielbritānija nākamā gada martā izstātos no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās par turpmākajām attiecībām, otrdien paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants.

Hants sacīja, ka Krievijas agresijas dēļ Londonai un Briselei svarīgi saglabāt ciešas diplomātiskās attiecības un saites aizsardzības un tirdzniecības jomās.

"Atklāti sakot, ja vienošanās netiks panākta, vienīgais cilvēks, kas līksmos, būs Vladimirs Putins," paziņoja Hants, piebilstot, ka Krievija neko nevēlas tik ļoti, kā redzēt Rietumus sašķeltus.

"Mums jāatzīst, ka šis ir ļoti nestabils periods pasaules vēsturē un mums jāstrādā kopā," sacīja Hants.

"Ir Krima, kā arī fakts, ka Anglijas ielās tika izmantoti ķīmiskie ieroči - (..) mēs domājam, to pasūtīja Krievijas valdība," norādīja ministrs, ar to domājot uzbrukumus ar nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Jau vēstīts, ka Hants devies savā pirmajā lielajā ārvalstu vizītē kopš stāšanās ārlietu ministra amatā, kur viņš nomainījis Borisu Džonsonu.

Džonsons atkāpās, nespējot sastrādāties ar premjerministri Terēzu Meju "Breksita" jautājumos.

Pirmdien Hants apmeklēja Ķīnu, no kurienes dosies uz Parīzi un Vīni, lai ar Eiropas partneriem turpinātu sarunas par "Breksitu".

Hants sacīja, ka izstāšanos no ES bez vienošanās Lielbritānija vēlas vismazāk, piebilstot, ka Mejas izvēlētā stratēģija, tostarp ideja par Lielbritānijas un ES brīvo tirdzniecības zonu, izraudzīta ar mērķi saglabāt ciešas attiecības.

"Mēs redzam savu likteni, mūsu ekonomisko likteni, mūsu diplomātisko likteni, mūsu stratēģisko likteni tuvu Eiropai," uzsvēra ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu