Parlamenta vēlēšanās Zimbabvē vairākumu izcīnījusi valdošā partija ZANU-PF

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zimbabvē pirmdien notikušajās vēlēšanās vairākumu vietu parlamentā izcīnījusi valdošā partija ZANU-PF, paziņojusi Zimbabves Vēlēšanu komisija.

Balsu skaitīšana prezidenta vēlēšanās, kas notika vienlaikus ar parlamenta vēlēšanām, vēl turpinās.

Zimbabves Vēlēšanu komisijas publiskotie daļējie rezultāti liecina, ka ZANU-PF izcīnījusi vismaz 110 vietas, bet opozīcijā esošā Demokrātiskā pārmaiņu kustība 41 vietu. Parlamentā ir pavisam 210 vietas.

Demokrātiskā pārmaiņu kustība vēl nav komentējusi šos rezultātus, taču iepriekš trešdien partijas līderis un prezidenta amata kandidāts Nelsons Čamiza paziņoja, ka prezidenta vēlēšanu rezultāti tiek viltoti.

Jau vēstīts, ka pirmdien Zimbabvē notika parlamenta un prezidenta vēlēšanas, kas bija pirmās vēlēšanas kopš autoritārā līdera Roberta Mugabes atstādināšanas no amata. Pēc daudzu gadu pārtraukuma vēlēšanās piedalījās arī novērotāji no Eiropas Savienības (ES), kas drīzumā nāks klajā ar saviem secinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu